Setari Cookie-uri

5 pasi simpli pentru o sarcina sanatoasa

Intregul proces de pregatire pentru a deveni mama trebuie sa inceapa inainte de sarcina pentru siguranta si sanatatea copilului.

Intregul proces de pregatire pentru a deveni mama trebuie sa inceapa inainte de sarcina pentru siguranta si sanatatea copilului.

Revista online “O, The Oprah Magazine” (http://www.oprah.com/health/Mommy-Docs-Share-Healthy-Pregnancy-Tips/1 ) prezinta cinci pasi care sunt necesari pentru o sarcina sanatoasa.

sarcina 1. Mergi la doctor
Daca suferi de vreo boala, aceasta ar trebui tratata sau, in cel mai rau caz, ar trebui evitate complicatiile care pot aparea in timpul sarcinii din cauza bolii.
Spre exemplu, la femeile care sufera de diabet este nevoie ca nivelul zaharului din sange sa fie normal timp de trei luni, inainte de a concepe copilul. Cu cat nivelul de glucoza din sange este mai ridicat, cu atat riscul avortului spontan este mai mare.
Un alt exemplu este legat de femeile care au probleme cu glanda tiroida. Daca o femeie are o boala a tiroidei, nivelul hormonilor tiroidieni trebuie sa fie sub control pentru a putea concepe copilul. Daca in timpul sarcinii, bolile tiroidei nu sunt tratate, acestea pot duce la scaderea nivelului IQ al fatului.

2. Ia suplimente
Ia acid folic (numit si vitamina B9) in mod regulat timp de trei luni inainte de conceptie pentru a avea in organism nivelul optim de vitamina B. Consumul de acid folic ajuta metabolismul celular si previne aparitia defectelor din nastere.
Vitamina B9 se poate gasi si in legume. Consuma multe vegetale, cum ar fi stevia, spanacul, linte, sparanghel, salata verde, broccoli.

3. Lupta impotriva obezitatii

In cele mai multe cazuri, obezitatea duce la aparitia infertilitatii, creste riscul de avort spontan si de nastere prin cezariana.
Daca te lupti cu kilogramele in plus, cel mai bine este sa incerci sa slabesti inainte de a concepe un copil. Incearca sa ajungi la o greutate normala nu doar pentru sanatatea copilului, ci si pentru sanatatea ta.
Persoanele supraponderale sunt mult mai predispose la boli, spre deosebire de persoanele cu un indice de masa corporala normal: boli de inima, presiune arteriala crescuta, colesterol ridicat in sange, diabet zaharat, insuficienta respiratorie, astm, bronsita, varice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.