Setari Cookie-uri

Specialistii vorbesc - Despre fertilizarea in vitro cu Prof. Dr. Heinz Strohmer

Reputatul Prof. Univ. Dr. Heinz Strohmer ne ofera informatii pretioase cu privire la fertilizarea in vitro. Multe cupluri care isi doresc copii intampina probleme in conceptie. Stresul, viata cotidiana agitata, alimentatia sunt doar cateva din cauzele care pot afecta fertilitatea. Kudika.ro a stat de vorba cu Prof. Univ. Dr. Heinz Strohmer despre cele mai frecvente cu privire la fertilizarea in vitro.

Reputatul Prof. Univ. Dr. Heinz Strohmer ne ofera informatii pretioase cu privire la fertilizarea in vitro. Multe cupluri care isi doresc copii intampina probleme in conceptie. Stresul, viata cotidiana agitata, alimentatia sunt doar cateva din cauzele care pot afecta fertilitatea. Kudika.roa stat de vorba cu Prof. Univ. Dr. Heinz Strohmer despre cele mai frecvente cu privire la fertilizarea in vitro.

fertilizarea in vitro

1.Cum s-a intamplat sa colaborati cu dr. Ilie Vornica si cu clinica Polisano?

Prima data l-am intalnit pe Dr Vornica la conferinta ESHRE din Copenhaga, in iunie 2005. Dr Vonica cauta pe cineva interesat sa inceapa o colaborare pentru a pune bazele unui centru de fertilizare in vitro la Clinica Polisano din Sibiu, care sa fie considerata o adevarata piatra de temelie pentru acest domeniu.


2.Ce v-a facut sa veniti in Romania?

Am fost incantat de ideea de a pune bazele unui centru care sa confere un standard international si sa ofere tehnologie de calitate superioara pentru a ajuta cuplurile din Romania care sufera de infertilitate.


3.Cum ati lucrat cu medicii de aici, ce ne puteti spune despre echipa de la clinica de fertilizare din Bucuresti?


De la inceput am vrut sa oferim traininguri echipei de medici din Romania pentru ca la final sa preia in totalitate fraiele clinicilor din Sibiu si Bucuresti. M-am alaturat de cateva saptamani echipei din Sibiu impreuna cu embriologul sef de la laboratorul nostru din Viena si amandoi luam parte la acest proces prin care dorim sa aducem un standard profesional ridicat echipei de medici de aici. Echipa de la clinica de fertilitate din Bucuresti a avut deja majoritatea trainingurilor la Sibiu si au venit cu noi in Viena pentru o saptamana, pentru a vedea modul in care lucram noi.


4.Care sunt semnele ca un cuplu ar trebui sa se orienteze spre fertilizarea in vitro?

In cazul catorva cupluri rezultatele testelor indica nevoia de a apela imediat la o clinica de fertilizare in vitro: nivelul scazut al spermei, trompele uterine infundate, endometrioza severa. Este necesar pentru toate cuplurile care sunt afectate de infertilitate de un an sau maxim doi ani de zile sa vina la un centru de fertilitate in vitro, cel putin pentru o vizita initiala pentru a afla toate optiunile de tratament. Alaturi de cuplul afectat de infertilitate echipa de la clinica va crea planul personalizat de terapie. Pentru cateva cupluri acest lucru nu inseamna neaparat sa inceapa un ciclu de fertilizare in vitro. Sunt de asemenea si alte optiuni de tratament disponibile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.