Setari Cookie-uri

Calculul ovulatiei - 4 metode pentru zilele fertile

Vreti sa deveniti parinti? Cel mai important lucru de stiut este cand are loc ovulatia, adica perioada cea mai fertila. Afla-ti perioada fertila prin cele 4 metode de calcul.

Calculeaza perioada fertila – Cele 4 metode de calcul a ovulatiei

In fiecare luna, un ovul matur(sau mai multe) se desprinde din foliculul graafian din ovar, trece prin trompele uterine si ajunge, intr-un final, in uter. Acest proces poarta denumirea de ovulatie si reprezinta cea mai fertila perioada din luna in care femeia poate ramane insarcinata. Ovulatia incepe la pubertate, dureaza pana la menopauza si are loc o singura data pe ciclu.

Asadar, daca va doriti sa deveniti parinti, primul lucru pe care trebuie sa il stiti este cand are loc ovulatia, adica perioada in care sunteti fertila, pentru ca in acest timp sansele de a ramane insarcinata sunt cele mai mari.

Calculul ovulatiei - perioada fertila, metoda calendarului, temperatura bazala, mucus cervical si test de ovulatie

Metoda calendarului

Cum spuneam mai sus, perioada fertila a unei femei incepe cu prima zi a ovulatiei si dureaza 3 zile dupa aceasta. Pentru ca este vorba despre o perioada scurta, trebuie sa stim cum se calculeaza pentru a profita de ea.

Citește și:

Ovulatia apare cu aproximativ doua saptamani inaintea instalarii ciclului mentrual, insa acest lucru depinde de la femeie la femeie. Medicii spun ca ciclul menstrual se incadreaza intre 21 si 35 de zile, iar ovulatia poate varia intre a 10-a si a 16-a zi dinaintea venirii ciclului. Calculul se face pornind de al prima zi menstruala. Adica... Daca prima zi menstruala este pe 9 mai si numarul mediu de zile intre doua cicluri menstruale este de 28, atunci perioada ta fertila este de pe 19 pana pe 24 mai, iar data ovulatiei este de 22 mai.

Image (C): www.shutterstock.com - 636918. Used under license from Shutterstock.com 10.06.2008

Evident, nu toate femeile au aceeasi perioada fertila sau au perioada dintre doua cicluri de 28 de zile.

In cazul femeilor care au un ciclu regulat, atunci regula de mai sus se aplica.

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.