Setari Cookie-uri

Calculul ovulatiei - 4 metode pentru zilele fertile

Vreti sa deveniti parinti? Cel mai important lucru de stiut este cand are loc ovulatia, adica perioada cea mai fertila. Afla-ti perioada fertila prin cele 4 metode de calcul.

Daca ciclul este neregulat, pentru a depista care este perioada cea mai fertila se pot folosi urmatoarele metode:

Calculul ovulatiei - perioada fertila, metoda calendarului, temperatura bazala, mucus cervical si test de ovulatie Temperatura bazala

Atunci cand o femeie se afla la ovulatie, temperatura corpului ei creste usor. Aceasta mica schimbare poate fi „detectata” daca, in fiecare zi, la aceeasi ora, inainte de a cobori din pat, se masoara temperatura. Este recomandat sa va luati temperatura imediat cum va treziti, zilnic, la aceeasi ora. Temperatura se poate masura oral sau vaginal si pentru a avea niste rezultate mai precise, folositi un termometru special, mai sensibil decat cele pentru febra. Acest termometru are abilitatea de a masura temperatura cu doua zecimi dupa virgula (adica 36, 78 grade C). Aceasta monitorizare trebuie efectuata timp indelungat pentru a intelege si pentru a realiza o schema cu ritmul corpului dumneavoastra. Daca se intampla sa schimbati termometrul, notati acest lucru pentru ca este important.

Citește și:

Image (C): www.shutterstock.com - 5416348. Used under license from Shutterstock.com 11.27.2008

Important! Luati aminte ca temperatura bazala creste cu jumatate de grad cu 24 sau 48 de ore dupa ce ovulatia are loc datorita secretiei de progesteron. Inainte de ovulatie, temperatura bazala este suprimata de secretia de estrogen. Asadar, temperatura bazala inainte de ovulatie este intre 35.8 si 36.7 grade C iar dupa ovulatie poate varia intre 36.5 si 37.2 grade C. Vorbim sigur despre ovulatie daca temperatura bazala se mentine ridicata cel putin trei zile. De asemenea, trebuie sa stiti ca daca ati ramas insarcinata, temperatura bazala ramane aceeasi ca dupa ovulatie, adica usor crescuta.

Atentie! Temperatura bazala poate fi influentata si de factori precum: raceli, medicamente, stres, oboseala, alcool, daca nu luati temperatura la aceeasi ora, daca plecati in calatorii, daca schimbati clima, etc.

Citește și:

    Citeste articolul integral "Calculeaza perioada fertila - Cele 4 metode de calcul a ovulatiei" pe Garbo.ro

    Kidz iti recomanda mai multe articole despre copii:

    6 Secrete despre conceptie si fertilitate pe care nimeni nu ti le spune

    Afla perioada fertila - metode pentru calculul ovulatiei

    Cum calculezi zilele fertile

    7 sfaturi pentru a ramane insarcinata!

    Sexul de dimineata creste fertilitatea!

    Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


    Vizionare placuta


    Kudika
    10 Mai 2012
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.