Setari Cookie-uri

Avortul raneste. 10 Pasi de vindecare post-avort

Avortul raneste femeia in cele mai intime si delicate aspecte ale vietii, iar amintirea acestuia poate declansa reactii emotionale puternice si complexe,

Sindromul post-avort sau suferinta post-avort

Avortul raneste femeia in cele mai intime si delicate aspecte ale vietii, iar amintirea acestuia poate declansa reactii emotionale puternice si complexe, chiar la mult timp dupa momentul procedurii. Aceasta intrucat graviditatea determina modificari hormonale si functionale in organismul femeii, iar un avort perturba acest proces fiziologic firesc, fapt care favorizeaza aparitia unor dereglari in funcţionarea organelor precum si in cea a psihicului. Totalitatea simptomelor psihice care apar dupa intreruperea sarcinii, fie imediat, fie ulterior, sunt cunoscute sub denumirea de sindromul post-avort sau suferinta post-avort.

avortul - sustinerea femeii dupa avort

Image @ shutterstock_13390819

Avortul raneste femeia

Aceasta suferinta se caracterizeaza printr-o gama larga de sentimente concretizate, frecvent, prin comportamente anti-sociale, uneori extreme, in timp ce momentul si factorii declansarii variaza de la persoana la persoana. Sunt femei care isi schimba viata imediat dupa avort, femei care se intorc la viata lor ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic, urmand, multe dintre ele, sa-si regrete decizia peste ani, atunci cand varsta indeamna la introspectie.

Citește și:

Daca pana acum trauma avortului a fost un subiect tabu, Asociatia Pro-vita filiala Bucuresti isi propune, prin proiectul „Rupe tacerea”, sa aduca la lumina aceasta problema majora care marcheaza viata femeilor si familiilor din Romania, prin culegerea si difuzarea de marturii nemijlocite ale celor afectate. Pentru inceput, website-ul cuprinde trei marturii, oferite de Ana Maria, Roxana si Gabriela. Confesiunile sunt inregistrate video, pentru autenticitate si o relatie mai directa cu publicul.

„Rupe tacerea” este parte a campaniei internationale „Silent no More Awareness”, initiata in SUA si Marea Britanie acum 10 ani si care a strans pana azi peste 10.000 de marturii din 67 de tari.

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.