Setari Cookie-uri

Va doriti copii sanatosi? Atentie la alimentatie in perioada sarcinii!

Datoria de parinte nu ia nastere odata cu aducerea pe lume a copilului, ci inca din perioada de preconceptie, care va influenta atat evolutia ulterioara a sarcinii, cat si starea de sanatate a fatului si a mamei.

Comunicat de presa

Din pacate, multe dintre femeile gravide nu sunt constiente de implicatiile pe care le are asupra copilului propriul lor stil de viata, astfel incat alimentatia nesanatoasa si deficitul de elemente esentiale – cum ar fi acizii grasi omega 3 si omega 6 – din orgasnism se va transmite si fatului, fapt ce se concretizeaza la noi in tara printr-o greutate medie la nastere mai mica decat media internationala si prin copii cu dificultati in dezvoltare.

Alimentatia sanatoasa a mamei si aportul potrivit de vitamine si minerale esentiale atat inainte, cat si in timpul sarcinii, va favoriza o sarcina usoara, fara probleme de sanatate si fara complicatii, in conditiile in care, pe parcursul celor 9 luni, fatul va primi prin intermediul placentei substantele nutrivite din organismul mamei.

Acizii grasi esentiali Omega 3 si omega 6, de exemplu, sunt necesari pentru o structura sanatoasa a membranelor celulare, fiind vitali scutului de mielina, invelisul celulelor nervoase, si contriburie, mai ales la copii, la dezvoltarea sanatoasa a creierului si a functiilor cognitive.

Citește și:

De asemenea, consumul adecvat de Omega 3 este extrem de important si pentru mama in timpul sarcinii, deoarece acest acid gras joaca un rol esential in determinarea duratei de gestatie si in prevenirea depresiei perinatale.

Sursa ideala de acizi grasi esentiali: uleiul de canepa

Produsele din canepa, numite si echilibrul perfect al naturii datorita continutului ridicat de acizi grasi nesaturati in raportul ideal intre Omega 3 si Omega 6, s-au dovedit a fi un real ajutor in cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copiilor si nu numai. Pentru protejarea sanatatii, intre acesti acizi – pe care organismul uman nu ii fabrica - trebuie sa fie un echilibru natural, care poate fi obtinut din hrana, cu ajutorul capsulelor cu ulei de canepa CANAH.

Foto: alimentatia in sarcina @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.