Setari Cookie-uri

Afla din timp cand vei intra in travaliu!

Mereu vedem in filme cum, in luna a noua, gravidei i se rupe apa, familia roieste in jurul ei, merg toti in graba la spital si in final, dupa cateva ore vedem un bebe frumos si sanatos, care tipa cu toata forta lui. Si, totusi cum se intampla lucrurile in realitate? Unele gravide intra in travaliu inainte de momentul asteptat, iar nasterile premature pot pune in pericol atat viata mamicii, cat si a nou-nascutului, care nu sunt pregatiti pentru momentul nasterii. Testul PartoSure determina cu exactitate timpul ramas pana la nastere, viitoarele mamici se pot pregati pentru momentul mult asteptat, medicii pot stabili cu exactitate tehnicile potrivite de interventie, iar nou-nascutul va intampina viata extrauterina fara complicatii.

Comunicat de presa

In scopul deteminarii femeilor care prezinta riscuri de nastere prematura, medicii foloseau metode ce prezentau un grad scazut de eficienta, deoarece nu beneficiau de proceduri medicale specializate care sa prezica data exacta a nasterii sau care sa identifice din timp pacientele care prezinta un risc de a pierde sarcina. In termeni medicali, o nastere prematura se refera la venirea pe lume a copilului inainte de cele 37 de saptamani complete ale perioadei de sarcina. Rata nasterilor premature este in crestere peste tot in lume, in fiecare an 1 din 13 copii se naste prematur suferind adeseori de probleme medicale, uneori destul de grave, cum ar fi dificultatile in respiratie rezultate in urma plamanilor dezvoltati insuficient.

test data travaliului

„Daca inainte prevestirea travaliului era dificila sau chiar imposibila, datorita inovatiilor medicale, Testul PartoSure poate prezice cu exactitate timpul ramas pana la nastere si astfel si travaliul. Travaliul este, de multe ori, cel mai obositor pas pe care trebuie sa-l depaseasca viitoarea mamica, insa exista si alarme false ale nasterii, iar acest lucru nu face decat sa o sperie. Faptul ca acum pot sti exact cand vor naste este cel mai mare beneficiu adus mamicii, pentru ca are timp sa se pregateasca pentru momentul mult asteptat, iar in cazul unei nasteri premature medicul poate stabili tehnicile potrivite de interventie”, afirma Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie.

Citește și:

Travaliul si alarmele false

Exista anumite simptome caracteristice, care prevestesc intrarea in travaliu, precum o infuzie brusca de energie, o scurgere vaginala precum cea de dinaintea menstruatiei, iritabilitate, senzatia de greutate in pelvis, durerile inconfortabile de spate si in zona pelviana sau contractiile false. Un travaliu prematur este greu de descris mai ales din cauza socului de a afla ca bebelusul va veni pe lume cu cateva luni inainte de termenul limita.

Printre alte semne care prevestesc nasterea se numara si contractiile false numite si contractiile Braxton Hicks (contractii ale muschilor uterului). Aflandu-se pe ultima suta de metri si nestiind exact cand ar trebui sa nasca, acestea viziteaza doctorul de fiecare data cand considera ca ceva nu este in regula. Mai mult decat atat, gravidele pot identifica usor care sunt contractiile reale si care sunt cele false, prin monitorizarea acestora. Diferentele dintre contractiile false si cele care anunta nasterea constau in faptul ca cele false sunt neregulate, se raresc atunci cand gravida este in miscare, se plimba si scad in intensitate atunci cand gravida isi schimba pozitia, nu cresc in frecventa si intensitate si se simt doar in partea din „fata” a abdomenului.

Citește și:

Semne care anunta o nastere prematura

Nasterea prematura este, in general, legata de probleme care privesc mama, fatul sau, chiar, ambii. Aproximativ 30-70% dintre cazurile nasterilor premature nu pot fi depistate, insa, in prezent, mamicile si medicii dispun de Testul PartoSure, care poate prezice cu exactitate momentul travaliului.

Foto: femeie insarcinata cu flori in spatiu verde @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.