Setari Cookie-uri

Afla din timp cand vei intra in travaliu!

Mereu vedem in filme cum, in luna a noua, gravidei i se rupe apa, familia roieste in jurul ei, merg toti in graba la spital si in final, dupa cateva ore vedem un bebe frumos si sanatos, care tipa cu toata forta lui. Si, totusi cum se intampla lucrurile in realitate? Unele gravide intra in travaliu inainte de momentul asteptat, iar nasterile premature pot pune in pericol atat viata mamicii, cat si a nou-nascutului, care nu sunt pregatiti pentru momentul nasterii. Testul PartoSure determina cu exactitate timpul ramas pana la nastere, viitoarele mamici se pot pregati pentru momentul mult asteptat, medicii pot stabili cu exactitate tehnicile potrivite de interventie, iar nou-nascutul va intampina viata extrauterina fara complicatii.

Gravidelor cu un risc ridicat de nastere prematura li se recomanda sa acorde o atentie speciala inainte de saptamana 37 a perioadei de sarcina, cand poate intervine nasterea prematura. De altfel, exista anumite simptome care prevestesc o nastere prematura, precum un numar peste 5 contractii pe ora, sangerari sau secretii vaginale apoase, crampe constante si asemanatoare durerilor menstruale in zona inferioara a abdomenului, senzatia unei presiuni pelviene, greturi, varsaturi, diaree sau dureri puternice in spate.

De ce este important ca gravidele sa foloseasca Testul PartoSure?

Identificarea exacta a gravidelor cu risc, dar si a celor care nu prezinta risc de nastere prematura reprezinta o mare provocare pentru medicii obstetricieni. In cele mai multe situatii cauzele unei nasteri premature sunt materne (uter malformat, fibrom tumoare benigna, infectii urinare, traumatisme); ovulare (sarcina multipla, malformatii, anemii, infectii, existenta unei singure artere ombilicale) sau generale (febra, anemie, cardiopatii, boli neurologice (epilepsii), boli endocrine sau digestive, varsta mamei sub 16 ani /peste 40 ani etc).

Citește și:

Inovatiile medicale prezinta Testul PartoSure, care poate prezice cu exactitate atat timpul ramas pana la nastere, cat si gradul de risc iminent pentru o nastere prematura. Identificarea gravidelor cu acest risc permite medicilor sa administreze din timp corticosterorizi, medicamente care ajuta la grabirea procesului de maturizare a plamanilor copilului. Testul PartoSure este recomandat femeilor care prezinta simptome sau semne, indicatii sugestive de travaliu inainte de termen si care au membranele intacte. De asemenea este indicat si in cazul celor care au avut deja nasteri premature, celor cu avort spotan in trimestrul al II-lea de sarcina, cat si gravidelor expuse riscului de nastere prematura.

PartoSure este un test rapid, usor si sigur ce poate fi facut de mamici fara a fi nevoite sa mai mearga la doctor, ajutandu-le sa-si pregateasca bebelusul pentru viata extrauterina. Sunt studii ce arata ca mai putin de 1 din 10 gravide diagnosticate clinic cu simptome de nastere prematura nasc intr-un interval de 7 zile de la prezentarea la doctor. Testul PartoSure este rezultatul unei tehnologii de ultima generatie care detecteaza cu claritate prezenta proteinei PAMG-1 (microglobulina placentara alfa), care are o concentratie foarte mare în lichidul amniotic si o concentratie foarte mica în conditii normale în canalul vaginal. De altfel poate determina timpul ramas pana la nastere pentru gravidele cu o sarcina de 20 de saptamani.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.