Ce este anestezia epidurala?

Anestezia epidurala este o anestezie regionala care te face sa nu mai simti durerea intr-o anumita zona a corpului. Administrata in timpul nasterii naturale, ea ar trebui sa ofere mai degraba o diminuare a durerilor resimtite, decat o totala lipsa de sensibilitate, si vei vedea in urmatoarele randuri de ce.

Anestezia epidurala montata la nastere are ca efect blocarea transmiterii impulsurilor nervoase in jumatatea inferioara a corpului. Cu alte cuvinte, senzatia de durere nu mai ajunge sa fie procesata de catre creier. Astfel se obtine o senzatie de amorteala.

Anestezia epidurala este administrata de catre medicul anestezist. Inainte de asta, ti se va monta o branula si ti se vor administra in perfuzie 1-2 litri de lichide, pentru ca medicul sa se asigure ca tensiunea ta nu va cadea brusc odata cu administrarea anesteziei.

Ca regula generala, anestezia epidurala se monteaza atunci cand travaliul este activ, in plina desfasurare, si cand dilatatia gravidei este de 4-5 cm. Anestezia epidurala are tendinta de a incetini travaliul, asadar medicul va trebui sa se asigure intai ca esti pe drumul cel bun spre intalnirea cu bebe, inainte de a accepta sa iti ofere anestezia.

Exista cateva avantaje incontestabile ale anesteziei epidurale:

    Te poti odihni putin daca travaliul este unul lung Iti amelioreaza durerile din timpul nasterii, pe care unele mame nu sunt pregatite sa le intampine si sa le depaseasca Iti permite sa ramai treaza si sa participi activ la nastere

Exista si dezavantajele ale epidurale:

    Uneori epidurala determina o scadere brusca a tensiunii fapt ce determina o scadere a oxigenarii bebelusului La 1% dintre femei, epidurala se poate solda cu o durere puternica de cap din cauza pierderii de lichid cefalorahidian Dupa montarea epiduralei esti obligata sa stai in pat, iar bebelusul tau va fi monitorizat

Citeste mai multe despre epidurala in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: cum se face anestezia epidurala la gravida - shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: