Setari Cookie-uri

Compatibilitatea sexuala

De multe ori ne intrebam ce inseamna a fi compatibili, exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam potrivirea sexuala? Sunt convinsa ca primul gand ce va va trece prin minte e legat de MARIME. Ei bine, aflati ca nu asta conteaza! Chiar daca ne putem ascunde nepotrivirea in spatele explicatiei medicale anatomice si functionale a durerilor, inflamnatiilor, a lungimii, grosimii, odata ce exista Dragoste, Implicare Emotionala si Fantezie majoritatea cuplurilor se potrivesc.

Compatibilitatea sexuala are insa izvorul, greu de crezut, in intimitatea emotionala a cuplului si chiar se recomanda ca prima noapte de dragoste sa vina dupa ce s-a creat acel angajament inteles ca dorinta si nevoie de celalalt. Avem oare rabdarea necesara?

Romantismul, tandretea, imbratisarile, saruturile si atingerile sub clar de luna mai sunt oare secretele compatibilitatii sexuale? Multi spun ca Da si mai ales pentru debutul fericit al unei relatii, ne dezvoltam pulsiunea si dorinta sexuala pentru partener gustand din fiecare cate putin.

A fi compatibili sexual inseamna sa avem atitudini identice in ceea ce priveste sexul: sa ne putem impartasi, fara jena, fanteziile sexuale, sa ne dezvoltam sexualitatea prin celalalt, sa ne simtim completi, impliniti prin partenerul nostru, sa ne exploram si rafinam simturile, sa ne afisam nuditatea fara retineri. Respectarea dorintelor sexuale ale partenerului este o regula de baza a potrivirii sexuale, performanta orgasmului nefiind doar o calitate personala ci a dinamicii jocului erotic, care se creeaza si recreeaza de cei doi, fiecare asumandu-si dorinta si placerea celuilalt.

Oamenii isi arata mai intai interesul pentru gandurile si trairile partenerului, isi doresc intimitatea si, in felul acesta isi dau curajul de a-si descoperi trupurile, in toata goliciunea lor. Daca oferi partenerului ceea ce isi doreste vei fi, inevitabil, satisfacut deoarece si el, la randu-i, va fi dispus sa-ti gratifice interesul pentru placerea lui. Acest tip de comunicare si daruire sexuala reciproca este apanajul unei relatii profunde, nicidecum al intalnirilor de-o noapte. Conectarea emotionala este sursa sexului de calitate, a unei relatii sanatoase si in afara patului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.