Setari Cookie-uri

Compatibilitatea sexuala

De multe ori ne intrebam ce inseamna a fi compatibili, exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam potrivirea sexuala? Sunt convinsa ca primul gand ce va va trece prin minte e legat de MARIME. Ei bine, aflati ca nu asta conteaza! Chiar daca ne putem ascunde nepotrivirea in spatele explicatiei medicale anatomice si functionale a durerilor, inflamnatiilor, a lungimii, grosimii, odata ce exista Dragoste, Implicare Emotionala si Fantezie majoritatea cuplurilor se potrivesc.

Sexul nu rezolva (poate doar temporar) profunzimea unei relatii. Implicarea sexuala poate crea probleme doar dupa ce romantismul a palit.

De multe ori salvarea relatiei consta in a face sex cu acea persoana, dar reconectarea e doar fizica si pentru scurt timp. A fi cu cineva doar pentru un parteneriat sexual e insuficient, ne dorim sa traim mitul celeilalte jumatati, sa simtim acea relatie speciala in care ACEA persoana te iubeste atat de mult incat te-a asteptat, inca inainte de a te cunoaste.

Daca singurul criteriu al relatiei este compatibilitatea sexuala atunci nu vei depasi accidentele partenerului, nu vei fi poate suficient de tolerant in ecuatia cat investesc cat primesc.


Autor: Mirela Zivari
Institut: www.terapiam.ro
Sursa: Psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.