Setari Cookie-uri

Sa invatam despre... orgasm

Toata lumea... babati... femei... adolescenti... adolescente... cauta acest mister... aceasta traire numita ORGASM. Multi spun: Orgasmul este nemaipomenit! Orgasmul: culmea placerii! Orgasmul, o himera! Orgasmul te schimba! Orgasmul, cheia fericirii in cuplu! OK.

Toata lumea... babati... femei... adolescenti... adolescente... cauta acest mister... aceasta traire numita ORGASM.

orgasm Multi spun: Orgasmul este nemaipomenit! Orgasmul: culmea placerii! Orgasmul, o himera! Orgasmul te schimba! Orgasmul, cheia fericirii in cuplu! OK.

Haideti sa vedem totusi... Ce este orgasmul?
O perceptie subiectiva a intensitatii maxime a stimularii sexuale, exprimata printr-o senzatie paroxistica de placere.

O perceptie subiectiva... ceea ce inseamna ca, de cele mai multe ori, aceste trairi asociate orgasmului sunt percepute in mod particular, specific de fiecare dintre noi.

Tot ceea ce este comun este asocierea cu placerea, extazul maxim... fiecare dintre noi avand modalitati proprii de raportare, exprimare si mai ales, reprezentare a celor simtite in intimitatea actului sexual cu persoana iubita.

Pentru unii este expresia iubirii pentru celalalt. Pentru altii confirmarea unui act sexual reusit. Pentru multi, un scop in sine... un etalon... un premiu... o mandrie... o descarcare, etc.
Orgasmul este o senzualitate traita de intreg corpul cu o voluptate coplesitoare, expresia unei placeri incomparabile in care timpul pare sa se fi oprit din scurgerea lui. El nu are nici o legatura cu functia de reproducere a organelor genitale, perpetuarea speciei putand fi posibila si in cazul unei coplulari anorgasmice.

Orgasmul face ca partenerii care se iubesc reciproc sa experimenteze un tip nou, aparte de comunicare si fuziune, contopire trupeasca si sufleteasca.

In extazul acelei trairi, cei doi isi pierd identitatea de sine; contopindu-se, ei devin, mai mult ca oricand, un intreg, un tot, o singura fiinta. Ei emana in jurul lor o energie si totodata sunt cuprinsi de acea energie... Starea experimentata este una in afara somaticului, asemanatoare unei transe lucide pentru multi. Altii se lasa prada acestei stari neconstientizand ce se intampla, doar simt si se bucura de fiecare moment. Rasul sau plansul care cuprind uneori unele femei in momentele orgasmului sunt doar reactii personale in fata extazului trait. Spasmele, gemetele... crisparea psiho-somatica orgasmica se aseamana cu manifestarile din agonie.

Experienta orgasmica difera de la o persoana la alta; in acelasi timp, la aceiasi persoana, intensitatea orgasmului poate fi diferita in functie de imprejurari, context si mai ales in functie de etapele vietii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.