Setari Cookie-uri

Sa invatam despre... orgasm

Toata lumea... babati... femei... adolescenti... adolescente... cauta acest mister... aceasta traire numita ORGASM. Multi spun: Orgasmul este nemaipomenit! Orgasmul: culmea placerii! Orgasmul, o himera! Orgasmul te schimba! Orgasmul, cheia fericirii in cuplu! OK.

Orgasmul apare atat la barbat cat si la femei si este expresia trairii unei placeri fizice intense.
Ia forma unei descarcari psihosomatice a tensiunii aparute in urma excitatiei sexuale. Post-orgasmic, partenerii sunt cuprinsi de o relaxare totala in plan somatic si psihic (cei doi se abandoneaza unul celuilalt). Durata orgasmului poate varia intre trei si zece secunde in timp real; in timp psihic, poate dura o vesnicie sau doar pret de o clipa.

Orgasmul feminin poate fi declansat spontan in momentul orgasmului masculin, insa adesea cele doua fenomene nu coincid.

In timp ce la barbat, orgasmul deja declansat nu mai poate fi intrerupt nici prin interventie externa, nici prin vointa proprie, femeia poate arata orgasmul.

Un zgomot neasteptat, o stare de tensiune, de anxietate, schimbarea ritmului de catre partener sau a pozitiei acestuia, ejacularea pe neasteptate a barbatului, etc sunt cativa din factorii ce pot interveni.
Psihic si somatic, aceasta stare pe jumatate satisfacuta si jumatate frustrata este resimtita ca o stare de incordare musculara, nervozitate, stare depresiva, dureri de cap.

Actul in sine este privit ca un act ratat, o nereusita, o experienta dezagreabila...

Femeile au orgasm fie prin stimularea clitoridiana, fie in urma penetrarii si miscarilor copulatorii; in prima situatie se obtine un orgasm intens, acut, electrica, in cea de a doua situatie se produce un orgasm intern, mult mai profund, cald, subtil, difuz, bland. Majoritatea femeilor pot realiza orgasmul atat clitoridian cat si vaginal.

Exista femei la care, prin stimulare, se obtin doar senzatii voluptoase la nivelul clitorisului, orgasmul propriu-zis realizandu-se numai prin stimulare vaginala.

In acest sens se face deosebirea intre juisare si orgasmul propriu-zis.
Adesea barbatii se gandesc ca este suficient sa-si penetreze in forta iubita, iar daca ea nu reactioneaza cu senzualitate, ei cred in mod implacabil ca este frigida. De retinut: daca femeia este total frigida, in mod sigur si iubitul sau este vinovat. In asemenea cazuri lui ii revine sarcina de a gasi cuvintele calde si gesturile tandre care o pot deschide, mangaierile care o emotioneaza... Putine femei ajung la orgasm doar datorita miscarilor coitale!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.