Setari Cookie-uri

Sex... pentru prima data

Ce ar trebui sa ne preocupe cand luam marea hotarare? Unii dintre noi nici macar nu stau prea mult pe ganduri si trec la actiune. Altii mediteaza, cantaresc asteapta momentul sau omul potrivit. Daca exista sau nu regrete, afla fiecare dintre noi mai tarziu sau mai devreme decat ne-am imaginat! Ceea ce este sigur este ca majoritatea dintre noi, mai devreme sau mai tarziu, descoperim ce inseamna sa facem sex sau dragoste. Mitul virginitatii! Mai exista, mai este de actualitate? Unii cercetatori afirma ca inca este valabil, altii spun ca deja este o legenda si ca virginitatea in randul tinerilor din ziua azi este ceva din ce in ce mai rar intalnit (mai ales in intervalul de varsta 16/17-19/20). Insa scopul nostru este departe de a fi acela de a vedea, cantari, stabili cati dintre noi mai sunt virgini si cati nu. Nu facem statistica ci ne propunem sa vedem cu ce se mananca acest sex! Pentru ca asa cum am convenit mai sus, toti ajungem sa facem sex in viata odata candva si este de preferat sa stim cate ceva inainte de a trece la treba. Unii prefera sa stie tot, altii sa stie cat mai putin. Eu recomand sa stim cat avem nevoie. Este importanta atmosfera?

Ce ar trebui sa ne preocupe cand luam marea hotarare? Unii dintre noi nici macar nu stau prea mult pe ganduri si trec la actiune. Altii mediteaza, cantaresc asteapta momentul sau omul potrivit. Daca exista sau nu regrete, afla fiecare dintre noi mai tarziu sau mai devreme decat ne-am imaginat!

dezvirginare Ceea ce este sigur este ca majoritatea dintre noi, mai devreme sau mai tarziu, descoperim ce inseamna sa facem sex sau dragoste. Mitul virginitatii! Mai exista, mai este de actualitate? Unii cercetatori afirma ca inca este valabil, altii spun ca deja este o legenda si ca virginitatea in randul tinerilor din ziua azi este ceva din ce in ce mai rar intalnit (mai ales in intervalul de varsta 16/17-19/20). Insa scopul nostru este departe de a fi acela de a vedea, cantari, stabili cati dintre noi mai sunt virgini si cati nu. Nu facem statistica ci ne propunem sa vedem cu ce se mananca acest sex! Pentru ca asa cum am convenit mai sus, toti ajungem sa facem sex in viata odata candva si este de preferat sa stim cate ceva inainte de a trece la treba. Unii prefera sa stie tot, altii sa stie cat mai putin. Eu recomand sa stim cat avem nevoie. Este importanta atmosfera?

Specialistii recomanda o atmosfera deosebita, calma si totodata incendiara. Deosebita este posibil sa stim cu totii (muzica, lumanari, uleiuri etc). Daca nu, mai intrebati-ne!? Insa cum poate fi ceva calm si totodata incendiar? De unde apare acel calm? Din incredere in tine? Din incredere in celalalt? Tehnica sexuala? Din sentimentul impacarii cu sine cu privire la decizia luata? Alesul/ aleasa? Din certitudinea sentimentelor pe care le simti? Sa nu confundam absenta calmului cu emotiile! Putem fi calmi si totusi sa avem emotii. Calmul, linistea interioara ne confera abilitatea de a gestiona aceste emotii, de a ni le intelege si accepta ca apartinandu-ne. Si este normal sa avem emotii, este normal sa fim stangaci la inceput, este normal sa gresim pe parcurs sunt normale multe lucruri. Si asta pentru ca odata cu prima experienta sexuala, incepem sa invatam despre noi, sa ne redescoprim in contexte noi. Conteaza sa fim deschisi in fata acestui demers si sa nu fim nemultumiti de faptul ca nu ne-am nascut invatati intr-ale sexului.

Sunt voci care sustin ca in ceea ce ne priveste, instinctual, corpurile noastre stiu ce au de facut! Dar va intreb: mintea noastra stie cum sa culeaga si sa se raporteze la aceste noi informatii? Calmul vine din a fi ok cu decizia luata si cu aproximativ tot ce tine de aceasta hotarare. Acest calm ne ajuta sa ne intelegem mai bine, sa fim mai toleranti cu noi insine si cu celalalt. Care ar fi conotatiile calmului? Liniste, echilibru (interior, emotional), detasare, stare de bine, libertate, fericire etc. Fiecare dintre noi acordam propria noastra semnificatie cuvantului. Ramane sa va descoperiti propria semantica si veti fi cu un pas mai aproape de voi insiva! Si revenind la cel de-al doilea termen, incendiara, este de preferat sa nu va propuneti nimic deosebit, sa lasati lucrurile sa vina de la sine, pe masura ce descoperiti dorinta din voi. Sa ne amintim ce inseamna dorinta sexuala!? (vezi Trezirea dorintei sexuale, Compatibilitatea sexuala, sursa: Psiholife)
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.