Setari Cookie-uri

Sex... pentru prima data

Ce ar trebui sa ne preocupe cand luam marea hotarare? Unii dintre noi nici macar nu stau prea mult pe ganduri si trec la actiune. Altii mediteaza, cantaresc asteapta momentul sau omul potrivit. Daca exista sau nu regrete, afla fiecare dintre noi mai tarziu sau mai devreme decat ne-am imaginat! Ceea ce este sigur este ca majoritatea dintre noi, mai devreme sau mai tarziu, descoperim ce inseamna sa facem sex sau dragoste. Mitul virginitatii! Mai exista, mai este de actualitate? Unii cercetatori afirma ca inca este valabil, altii spun ca deja este o legenda si ca virginitatea in randul tinerilor din ziua azi este ceva din ce in ce mai rar intalnit (mai ales in intervalul de varsta 16/17-19/20). Insa scopul nostru este departe de a fi acela de a vedea, cantari, stabili cati dintre noi mai sunt virgini si cati nu. Nu facem statistica ci ne propunem sa vedem cu ce se mananca acest sex! Pentru ca asa cum am convenit mai sus, toti ajungem sa facem sex in viata odata candva si este de preferat sa stim cate ceva inainte de a trece la treba. Unii prefera sa stie tot, altii sa stie cat mai putin. Eu recomand sa stim cat avem nevoie. Este importanta atmosfera?

Protectia. Sunt fete care cred ca daca sunt virgine, nu pot ramane insarcinate daca partenerul lor se intampla sa ejaculeze in timpul unui petting, la nivelul vulvei. Himenul nu este o bariera, nu este un prezervativ. Amintiti-va ca aveti menstra! Odata ce poate iesi ceva, cu siguranta poate si patrunde! Apoi mai exista credinta ca daca nu exista orgasmul feminine, nu exista placere (in cazul unei experiente dureroase), fata nu poate ramane insarcinata. Nimic mai fals! Aparitia sarcinii nu e conditionata de daca am avut sau nu orgasm, ci de perioada mea de fertilitate (ovulatie) si de veselul spermatozoid pe care il intalneste. Si acest lucru, credeti-ma, este posibil.

Cel mai sigur este sa ne protejam! Pentru a nu ne trezi in ipostaza de parinte fara sa fim pregatiti pentru asta.

Prezervative, substante/produse spermicide, contraceptie orala toate pot fi explicate intr-un cabinet de planning familial. Sau online pe forum-urile de specialitate.

Institut: www.terapiam.ro
Sursa: Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.