Setari Cookie-uri

Tipurile fundamentale ale orgasmului feminin? Tu ce stii despre ele?

Orgasmul ar fi pe scurt o placere maximala sexuala, insa o definitie exacta este imposibil de obtinut, caci el difera de la o femeie la alta si de la o... ocazie la alta.

Multi cercetatori sexologi, biologi, anatomisti si medici, chiar si studenti, au studiat tipurile de orgasme pe care le poate avea femeia si au incercat sa le clarifice si clasifice. S-au doveit a fi insa atat de complexe, incat nu au putut fi inca studiate toate si nici total clarificate, asadar fiti fericite ca sunteti femei.

Clasificarea orgasmului dupa localizarea anatomica

Vance si Wagner au reusit sa identifice 48 de tipuri de orgasme la femeie, acestea urmand a fi studiate ulterior si de alti medici, studenti si sexologi, in dorinta de a se clarifica mai bine provenienta, intensitatea si manifestarile acestor orgasme.

Un lucru este insa cert – implicarea emotionala si cunoasterea corpului joaca cel mai important rol in obtinerea celor mai puternice si varaite orgasme, poate chiar simultan. Cercetatorii au stabilit clar o diferenta mare de placere intre un contact sexual ocazional si unul dintr-un cuplu stabil compatibil sexual (din pacate nu toate cuplurile sunt compatibile sexual, nu manifesta acelasi tip de placere, nu gasesc acelasi mesaj oferit raportat la modul cum si-ar dori sa primeasca).

Citește și:

Clasificarea orgasmului dupa localizarea anatomica


Singer a descris trei tipuri de orgasme feminine in functie de localizarea lor anatomica:

  • Orgasmul vulvo-vaginal – Freud spunea ca orgasmul clitoridian este unul “imatur”, raportat cu cel vaginal pe care il considera “matur”. Singer considera ca acest orgasm este independent de copulatie si se obtine prin stimularea clitorisului si a vulvei atunci cand sunt lubrefiate.

  • Orgasmul uterin – acesta il descrie ca fiind cel mai profund, transmis prin unde date de loviturile penisului asupra colului uterin, acestea determina contractii uterine ce se transmit si peritoneului care il imbraca si astfel intregului abdomen inferior, dand senzatia satietatii sexuale, avand manifestari profunde si foarte intense, oprind respiratia si producand contractia corpului.
  • Orgasmul vulvo-vaginal-uterin: acesta este mai putin clarificat, se pare ca il determina stimularea clitorisului si al peretilor vaginali si mai putin atingerea colului uterin. Nu exista insa descrieri mai ample privind acest tip de rogasm, insa ar insuma efectele primelor doua.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.