Setari Cookie-uri

Pilula vs. prezervativ: Cum se protejeaza romanii?

Cele mai cunoscute metode contraceptive in randul romanilor sunt: prezervativul (95%), pilulele contraceptive (94%), retragerea inaintea ejacularii (83%), steriletul (75%), metoda calendarului (74%) si pilula de a doua zi (72%).

Comunicat de presa

Cele mai cunoscute metode contraceptive in randul romanilor sunt: prezervativul (95%), pilulele contraceptive (94%), retragerea inaintea ejacularii (83%), steriletul (75%), metoda calendarului (74%) si pilula de a doua zi (72%).

przervativ GfK Romania a derulat in luna septembrie 2010 un studiu online pe platforma www.askgfk.ro prin care si-a propus sa afle care sunt metodele de contraceptie cunoscute si folosite de romani, factorii care ii influenteaza in luarea deciziei privind utilizarea, precum si sursele de informare la care apeleaza.

Concluziile cercetarii arata ca, in general, cele mai cunoscute metode contraceptive sunt: prezervativul (95%), pilulele contraceptive (94%), retragerea inaintea ejacularii (83%), steriletul (75%), metoda calendarului (74%) si pilula de a doua zi (72%).

Metodele mai noi, cum ar fi plasturele contraceptiv si prezervativul feminin sunt cunoscute cu precadere de tinerii intre 18 si 24 ani. Persoanele cu educatie superioara si venit net pe gospodarie mai mare de 1000 lei sunt in general mai informate referitor la metodele de contraceptie decat persoanele cu o educatie sub medie si venit mic.

Daca metoda calendarului este cunoscuta in egala masura de toate varstele si indiferent de sex, contraceptia prin inregistrarea temperaturii corpului este cunoscuta preponderent de femeile peste 35 de ani.

Pentru a afla despre metodele contraceptive folosite in prezent, studiul www.askGfK.ro a intrebat separat barbatii despre comportamentul lor - 72% dintre barbati folosesc prezervativul masculin, iar 44% mai practica si retragerea inaintea ejacularii. Jumatate dintre respondentii de sex masculin sunt de acord cu folosirea metodelor contraceptive, o treime nu le agreeaza dar le considera necesare si doar unul din sase barbati considera ca stie foarte multe despre aceste metode.

27% dintre femei folosesc pilula ca metoda contraceptiva, iar 20% nu se protejeaza


27% dintre femeile intervievate folosesc in prezent pilula ca metoda contraceptiva, in vreme ce aproape 20% nu se protejeaza. Altfel, sunt putine femeile care folosesc in principal metode de contraceptie feminina. Cea mai mare parte a lor recurg tot la metodele specifice barbatilor – prezervativul masculin, retragerea inaintea ejacularii. Metoda calendarului este folosita in cuplurile de peste 35 de ani. Tinerii intre 18-24 ani folosesc in special pilula contraceptiva - a carui utilizare scade semnificativ in segmentul de peste 45 ani - si prezervativul masculin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.