Setari Cookie-uri

5 Afectiuni sexuale bizare

Sexualitatea prezinta puncte comune fiecrui individ, insa totodata trebuie individualizata atat persoanei, cat mai ales cuplului, astfel incat ambii parteneri sa fie satisfacuti. Exista insa in ceea ce priveste sexualitate si unele patologii, unele dintre acestea chiar destul de comune.

Sexualitatea prezinta puncte comune fiecarui individ, insa totodata trebuie individualizata atat persoanei, cat mai ales cuplului, astfel incat ambii parteneri sa fie satisfacuti. Exista insa in ceea ce priveste sexualitate si manifestari patologice, unele dintre acestea chiar destul de comune.

Invidiatele persoane cu zeci de orgasme zilnice


sex Aceste persoane sufera de fapt de sindromul excitatiei sexuale persistente, astfel ca organele lor genitale prezinta o sensibilitate si un tonus mult crescute fata de ceilalti oameni. Astfel ei se excita foarte usor, chiar si cand nu se gadesc la sex. Simpla atingere a zonelor genitale, apa, adierea vantului pentru o femeie care parta fusta si sufera de acest sindrom, simpla asezare pe scaun sau purtarea unor articole vestimentare mai strampte le provoaca acestor persoane excitatia sexuala. Astfel aceste persoane ajung sa aiba chiar zeci de orgasme pe zi, fara a intretine neaparat contacte sexuale cu un partener.

Sexsomnia

Sexsomania reprezint o tulburare de somn asemanatoare somnambulismului, numai ca in acest caz pacientul nu doar mananca, vorbeste sau face alte activitati, ci adauga de fiecare data si sexul. Insa dupa trezire nu isi mai aduce aminte de activtatile sale sexuale din timpul somnului. Tulburarea poate fi destul de grava, pacientul facand sex cu partenerul, se poate masturba, poate incerca sa intretina relatii sexuale cu colegii de camera sau apartament, poate ajunge chiar pana la viol. Exista un celebru caz de viol din SUA declarat pe fondul sexsomniei. Au existat situatii in care pacientul chiar a parasit casa si a agresat persoane necunoscute care i-au iesit in cale.

Micropenisul

Din pacate exista barbati care prezinta micropenis, adica un penis in erectie mai mic de 5 cm. Lungimea medie a unui penis in erectie este situata intre 12 si 15 cm, iar grosimea medie este de 9-10 cm, insa exista si cazuri in care penisul este mai mic, pana la ceea ce se numeste medical micropenis. Cauzele micropenisului pot fi atat de natura genetica, cat si hormonale: insesnibilitatea la androgeni sau insuficienta unor hormoni de crestere. Daca aceasta patolgie este sesizata din copilarie, in zilele noatre poate fi tratata hormonal, iar la maturitate pacientul isi poate face operatia de marire de penis, tratamente care se pare ca au dat rezultate mutumitoare pentru pacienti, insa acestia au nevoie si de terapie psihologica si sexologica pentru rezultate bune privind viata personala si relationala. Cazurile de micropenis sunt relatate de cateva zeci de ani in literatura de specialitate, iar inca din anii ’60 s-au incercat metode de tratament, care constau la vremea respectiva in operatii de schimbare a sexului, dar rezultatele relatate de pacientii in cauza nu au fost deloc multumitoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.