Setari Cookie-uri

5 Afectiuni sexuale bizare

Sexualitatea prezinta puncte comune fiecrui individ, insa totodata trebuie individualizata atat persoanei, cat mai ales cuplului, astfel incat ambii parteneri sa fie satisfacuti. Exista insa in ceea ce priveste sexualitate si unele patologii, unele dintre acestea chiar destul de comune.

Organele genitale supranumerale

Acestea sunt malformatii care se formeaza inca din timpul dezvoltarii intrauterine. Astfel pot fi barbati cu doua penisuri sau femei cu doua utere sau doua vagine. In cazul barbatlor cu doua penisuri (cazuri foarte rare), unul dintre acestea este mai mic si in general doar unul poate avea erecite, desi urinarea se poate face fie doar printr-unul, fie prin amandoua.

In cazul femeilor cu doua utere, uneori acestea au aflat tarziu ca prezinta doua utere, chiar si dupa sarcini, nemanifestand simptome relevante. Insa alte femei pot avea simptome clare care indica o patologie genitala, de exemplu sangerari menstruale abundente, chiar si intre menstruatii, avorturi spontane, dureri mari abdominale in sarcina sau la menstruatie etc. Exista si femei cu doua vagine. In tot cazul, aceste persoane prezinta adesea si alte malformatii congenitale, la nivel renal, digestiv, hepatic etc.

Parafilia

Putini sunt cei care cunosc acest termen, desi modul in care se manifesta parafilia este cunoscut de numeroase persoane. Aceasta rerezinta de fapt un comportament inadecvat al sexualitatii, ceea ce unii numesc “pervesriuni” sau “fetisuri”. Mai exact, parafilia reprezinta o tulburare psihica ce se manifesta printr-un comportament sexual care face rau fie persoanei in cauza, fie partenerului (fie amandorura). Exista numeroase controverse privind gradul patologic al parafiliei, printre cele mai cunoscute tipuri de parafilie numarandu-se: fetisismul, sadismul, exhibitionismul, masochismul sexual, transvestismul, voyeurismul. Se pare ca cei mai predispusi parafiliei sunt barbatii, iar persoanele care sufera de aceasta tulburare in general nu pot obtine satisfactie sexuala prin omiterea obiectului sau actiunii bizare pe care si-o doresc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.