Setari Cookie-uri

7 Lucruri importante de stiut despre sex

Inca din adolescenta sexul incepe sa ne preocupe macar ca subiect, ca mai apoi... ca practica. Asadar multi tineri incep sa isi descopere coprul care se maturizeaza in aceasta perioada si sufera mai multe schimbari, incearca sa isi inteleaga schimbarile si devin interesati de subiectul sexualitatii, incercand sa se informeaze atat din ce aud de la alte persoane, cat si din reviste, clipuri, filme, articole mai mult sau mai putin medicale.

Pentru femei inceperea precoce a vietii sexuale este si mai riscanta, fiindca mucoasa vaginala si cea a colului uterin este inca sensibila pana la maturizare, iar prin frecarea mecanica ce are loc in timpul actului sexual mucoasa vaginala poate suferi leziuni, iar colul de asemenea poate suferi leziuni care, de obicei, nu se mai vindeca, inceperea precoce a vietii sexuale fiind unul din cauzele importante ale cancerului de col. Pentru cativa ani de rabdare sanatatea genitala are mult de castigat.

Bolile cu transmitere sexuala

Exista multe boli care se pot transmite pe cale sexuala, unele dintre acestea cu risc vital. Este bine ca macar la inceputul relatiilor, pana partenerii se cunosc mai bine si afla mai multe informatii pretioase despre starea lor de sanatate, sa se foloseasca prezervativul, acesta fiind mijlocul de contraceptie care poate oferi protectie si impotriva bolilor cu transmitere sexuala (BTS). Si prin sarut se pot transmite boli: verucile (infectie cu anumite tulpini de papiloma virus), mononucleoza, candidoze orale, alte infectii orale.

Igiena intima

despre sex Este recomandat, mai ales pentru barbati, sa incerce, pe cat posibil (caci si spontaneitatea actului sexual are importanta sa) sa isi curete penisul, in special in zona colului, dupa decalotare. Acolo, la nivelul colului (gatuli), exista glande care secreta substante locale, acestea acumulandu-se sin umplandu-se cu bacterii care pot duce la infectie locala, dar, mai mult, acestea infecteaza adesea femeia, producandu-i frecvente vaginite si candidoze. Vaginul femeii are inca capacitate de autocuratare, insa fata de propria sa flora. Flora vaginala a femeii interactioneaza prin atingere cu cea de la nivelul penisului (in timpul actului sexual), astfel incat cele doua flore trebuie sa devina compatibile pentru pastrarea sanatatii intime a ambilor parteneri.

De asemenea este recomandat femeilor ca la toaleta sa foloseasca hartia igienica din fata spre spate, ci nu invers, pentru a nu aduce bacteriile din zona anala in zona vaginala. Bacteriile din zona anala sunt deosebit de nocive pentru flora vaginala, putand duce la frecvente vaginite, unele chiar cu simptomatologie severa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.