Setari Cookie-uri

7 Lucruri importante de stiut despre sex

Inca din adolescenta sexul incepe sa ne preocupe macar ca subiect, ca mai apoi... ca practica. Asadar multi tineri incep sa isi descopere coprul care se maturizeaza in aceasta perioada si sufera mai multe schimbari, incearca sa isi inteleaga schimbarile si devin interesati de subiectul sexualitatii, incercand sa se informeaze atat din ce aud de la alte persoane, cat si din reviste, clipuri, filme, articole mai mult sau mai putin medicale.

Pentru ca s-a adus in discutie incercarea de a nu aduce cele doua flore in contact, aceasta regula se aplica si in cazul actului sexual: ceea ce a fost contaminat anal nu se va aduce in contact cu vaginul decat dupa curatare (de exemplu sexul anal se va face numai cu prezervativul, fiindca si barbatul se contamineaza si bacteriile nu dispar la o simpla spalare, riscand apoi sa contamineze femeia la urmatorul act sexual; aceeasi regula se aplica si in cazul jocurilor in zonele intime ale femeii).

Autocunoasterea si orgasmul

Daca pentru barbati este mai usor sa ajunga la orgasm, femeile insa sunt mai sensibile, pentru ele legatura dintre psihic si senzatia fizica fiind una foarte puternica. De aceea o femeie trebuie sa isi cunoasca atent corpul si sa isi inteleaga si sa isi controleze senzatiile, spre exemplu prin mangaieri sau contact tandru cu partenerul, cel putin in primul an de la inceperea vietii sexuale. Autosatisfacerea joaca un rol important in autocunoasterea si descoperirea sexualitatii. De aceea pentru femei, cel putin in primii ani de la inceputul vietii sexuale, preludiul este deosebit de important, totodata relaxand simturile acesteia.

Parfumul si feromonii

Parfumurile sunt adesea folosite in viata intima, desi nu ar trebui. Cremele, parfumurile, lotiunile parfumate etc. nu fac decat sa mascheze si sa inhibe secretia de feromoni a corpului. Dusul este suficient, in rest nu se recomanda ca in prezenta partenerului sa folositi parfumuri, feromonii creaza o legatura mult mai puternica intre cei doi parteneri.

Sexul la menstruatie

In ciuda sensibilitatii femeii la menstruatie, sexul ii poate face mult bine. Desigur, riscul de infectie este mare pentru ca uterul este sangerand, iar in plus sangele este un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea se impune o igiena stricta celor care aleg sexul la mestruatie si eventual o baie dupa contactul sexual, dar nu foarte fierbinte pentru ca poate stimula sangerarea. Lichidul spermatic contine o serie de substante active si de hormoni care au efecte deosebite pentru sanatatea femeii la menstruatie: reduce pana la disparitie durerile menstruale, accelereaza eliminarea membranei uterine si regenerarea mucoasei uterului, astfel menstruatia dureaza mult mai putin, sangerarile nu mai sunt atat de abundente, durerile si manifestarile psihice dispar. Insa exista riscul sarcinii. Desi teoretic in timpul menstratiei o femeie nu poate ramane insarcinata, totusi sa nu uitam ca spermatozoizii pot supravietui chiar si cinci zile in organele genitale ale femeii, astfel daca aceasta are ovulatie spontana imediat dupa menstruatie va ramane insacrinata. Ovulatia spontana se poate produce la stres puternic, emotii puternice, bucurii mari, socuri emotionale, efort fizic intens, dar pot fi si alte cauze. Nu se cunosc clar toate cauzele ovulatiei spontane, de aceea sexul la menstruatie prezinta risc pentru o eventuala sarcina nedorita.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.