Care sunt problemele sexului?

Kelly parea a avea viata perfecta. Mama iubitoare a 3 copii, si director de RP in Manhattan, cu un partener chipes si cuceritor, un afacerist de succes. Au plecat intr-o vacanta in Caraibe si au luat cina in cele mai elegante restaurante, dar relatia lor a esuat intr-o zona dificil de depasit.

Kelly parea a avea viata perfecta. Mama iubitoare a 3 copii, si director de RP in Manhattan, cu un partener chipes si cuceritor, un afacerist de succes. Au plecat intr-o vacanta in Caraibe si au luat cina in cele mai elegante restaurante, dar relatia lor a esuat intr-o zona dificil de depasit.


Dupa o vreme, spune Kelly, a incetat sa-si mai doreasca relatii intime. Treceau luni fara sa ma atinga.
Dorinta sexuala scazuta este un subiect stanjenitor. Cand partenerul tau nu este interesat de sex in ciuda eforturilor tale este usor sa fii uimit.


Si fara o consiliere potrivita, partenerii pot defini problema intr-un mod care poate duce la destramarea relatiei. Intr-o societate coplesita de imagini cu caracter sexual, pare ciudat ca unii oamenii nu isi doreasca sa faca dragoste. Dar este problema uimitor de comuna. Milioane de oameni sufera de o boala numita dorinta sexuala hipoactiva, aprox 25% din americani, sau o treime din femei si o cincime din barbati. Cercetatorii ce se ocupa de domeniul sexual si terapeutii admit ca aceasta este cea mai frecventa problema sexuala.


In ultimii ani, expertii si-au indreptat atentia asupra cauzelor dorintei sexuale hypoactive iar terapeutii se ocupa de strategii ce vizeaza vindecarea acesteia. Desi tratamentul este eficient in proportie de 50 %, multi dintre cei care sufera de aceasta boala nu cauta ajutor. Acest lucru este cauzat de faptul ca ei nu constientizeaza existenta problemei, de faptul ca alte aspecte ale relatii sunt mai importante sau fiindca se simt rusinati.


Multe cupluri in care exista o stare conflictuala au o problema ascunsa in legatura cu dorinta sexuala. Cand aceasta nu mai constituie o preocupare pentru un partener, alte aspecte sunt afectate.


Cat de putin e prea putin?Pentru Pam, o femeie de varsta mijlocie fericita in casnicie, dorinta ei sexuala cadva sanatoasa a disparut in urma cu aproximativ 6 luni. Nu stiu ce s-a intamplat cu apetitul meu sexual, spune Pam, dar e ca si cum cineva l-ar fi oprit. Ea si sotul ei au inca o viata sexuala, materializata odata la cateva saptamani, dar aceasta este rezultatul obligatiei nu entuziasmului.


Inainte imi placea sa fac sex, spune Pam. Acum o parte vitala din mine lipseste.


Oamenii obisnuiti nu resimt dorinta sexuala constant. Intamplarile cotidiene, oboseala, stresul, chiar si comuna raceala pot alunga cheful de sex. In general totusi, petrecerea unor momente romantice alaturi de partener, fanteziile sexuale si imaginile stimulante pot produce excitatie si reinvierea dorintei sexuale.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri