Setari Cookie-uri

Comportamentul sexual al tinerilor

Peste 5000 de tineri au beneficiat de educatie pentru viata de familie si dezvoltare personala sub sloganul INDRAZNESTE SA FII MARE!

4. Incurajarea discutiilor despre prezervativ si contraceptie

In prezent, trei din patru tineri romani au declarat ca au discutat cu partenerul despre folosirea prezervativului. Schimband perspectiva, jumatate dintre tineri (47,4%) declara ca a existat cel putin un caz in care partenerul a cerut folosirea prezervativului; dintre respondentii pusi in aceasta situatie, 18,2% au refuzat sa foloseasca prezervativul, iar 6,6% au refuzat contactul sexual cu prezervativ.

prezervativ

5. Incurajarea participarii tinerilor la activitati de voluntariat

Experienta si cercetarile anterioare realizate in 2004-2009, arata faptul ca, in urma unui program de formare sustinut de educatori intre egali (tineri care instruiesc alti tineri), rezultatele sunt imbucuraroare. Peste 80% dintre beneficiarii unui astfel de program au cunostinte complete si corecte despre subiectele abordate.

Citește și:

In plus fata de beneficiile de calitate aduse de activitatea de educatie intre egali, studiile arata ca exista si o serie de rezultate economice favorabile ca urmare a incurajarii voluntariatului. Astfel, Consiliul Europei arata ca ”Voluntariatul are un potential mare dar ne-exploatat pentru dezvoltarea sociala si economica a Europei. Sectorul de voluntariat contribuie cu aproximativ 5% la PIB-ul economiilor nationale din Europa.”

Indrazneste sa fii mare!

Campania ”Indrazneste sa fii mare!” se deruleaza in anii scolari 2011-2012 si 2012-2013 prin intermediul unui acord de parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in cadrul proiectului EVRICA – Educatie pentru Viata si Responsabilizare Individuala prin programe de Cetatenie Activa pentru tinerii din Romania, cofinantat din Fondul Social European – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Citește și:

In completarea activitatilor derulate in licee, echipele de tineri educatori intre egali desfasoara activitati in afara scolilor (parcuri, baruri, discoteci), iar in perioada 23 iulie – 26 august 2012 vor participa la campania de vara ”Indrazneste sa fii mare!”, care se va derula in Costinesti. Pentru aceasta campanie au fost mobilizati 105 voluntari, au fost pregatite materiale informative pe temele programului, materiale promotionale si 40.000 de prezervative.

Pana la finalul proiectului 22.950 de elevi vor beneficia de modulul EVF derulat in unitatile scolare, rezultatul fiind un comportament mai responsabil al tinerilor si un nivel de cunostinte si abilitati mai ridicat in ceea ce priveste contraceptia, prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala, relationarea si echitatea de gen, precum si cresterea nivelului lor de implicare in problemele comunitatii din care fac parte.

Citește și:

Pentru indeplinirea acestor obiective, Fundatia Tineri pentru Tineri va instrui si implica in program 1.500 de voluntari elevi.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.