Setari Cookie-uri

Orgasmul: misterul placerii salbatice

Toata lumea... babati... femei... adolescenti... adolescente... cauta acest mister... aceasta traire numita ORGASM.

Orgasmul face ca partenerii care se iubesc reciproc sa experimenteze un tip nou, aparte de comunicare si fuziune, contopire trupeasca si sufleteasca.

orgasm

In extazul acelei trairi, cei doi isi pierd identitatea de sine; contopindu-se, ei devin, mai mult ca oricand, un intreg, un tot, o singura fiinta. Ei emana in jurul lor o energie si totodata sunt cuprinsi de acea energie... Starea experimentata este una in afara somaticului, asemanatoare unei transe lucide pentru multi. Altii se lasa prada acestei stari neconstientizand ce se intampla, doar simt si se bucura de fiecare moment.

Rasul sau plansul care cuprind uneori unele femei in momentele orgasmului sunt doar reactii personale in fata extazului trait. Spasmele, gemetele... crisparea psiho-somatica orgasmica se aseamana cu manifestarile din agonie.

Experienta orgasmica difera de la o persoana la alta; in acelasi timp, la aceiasi persoana, intensitatea orgasmului poate fi diferita in functie de imprejurari, context si mai ales in functie de etapele vietii.
Orgasmul apare atat la barbat cat si la femei si este expresia trairii unei placeri fizice intense.

Citește și:

Ia forma unei descarcari psihosomatice a tensiunii aparute in urma excitatiei sexuale. Post-orgasmic, partenerii sunt cuprinsi de o relaxare totala in plan somatic si psihic (cei doi se abandoneaza unul celuilalt). Durata orgasmului poate varia intre trei si zece secunde in timp real; in timp psihic, poate dura o vesnicie sau doar pret de o clipa.

Orgasmul feminin poate fi declansat spontan in momentul orgasmului masculin, insa adesea cele doua fenomene nu coincid.

Citeste articolul integral pe Psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.