Intr-un articol recent am abordat anatomia clitorisului – organul sexual feminin si am atins si cateva problematici referitoare la perceptia sociologica a acestui organ in cadrul societatii: 10 curiozitati fascinante despre EL: Clitorisul

Fii femeia pe care niciun barbat n-ar vrea sa o piarda!

Acum e timpul sa va stranim curiozitatea si cu informatii despre... penis.

Mai intai de toate, putin despre anatomia sa: "Este situat deasupra scrotului, înaintea simfizei pubiene, iar baza acestuia fiind acoperita de parul pubian. Penisul este alcatuit, in principal, din trei coloane de tesut erectil spongios. Anatomic, penisul se compune din trei portiuni: radacina, corpul si glandul. Este totodata un organ cu dublu rol fiziologic: are rol de transport al urinei catre exterior, prin uretra, dar si de transport al spermei, tot prin uretra, la finalul actului sexual, proces numit ejaculare, fapt ce face din penis un organ activ, facand parte atat din aparatul excretor, cat si din cel reproducator". (via Wikipedia)

penis, anatomie

Sursa imagine: wikimedia


Curiozitati despre organul tare

1. Fumatul poate sa micsoreze penisul cu pana la un centimetru, fiindca erectiile sunt dependente de o buna circulatie a sangelui. Fumatul calcifiaza vasele de sange, afectand astfel si circulatia erectila.

2. Pentru a-si mentine penisul in forma, barbatii trebuie sa aiba erectii regulat, fiindca si penisul trebuie sa fie exersat. Pentru a mentine un bun tonus al muschiului penisului, acesa trebuie sa fie alimentat cu oxigenul adus de sange, in timpul unei erectii.

3. Daca un barbat este fizic capabil sa ajunga la o erectie, dar nu are niciodata erectii in timpul zilei – poate trece printr-o perioada saraca din punct de vedere erotic si in consecinta nu trebuie sa isi faca griji. Creierul este dotat cu un sistem de mentenanta a penisului, spun specialistii de la WebMd.

4. Impulsurile din creier cauzeaza erectiile din timpul somnului, iar acestea se petrec indiferent daca barbatul a avut un vis urat sau un cosmar. Astfel, in timpul somnului, penisul se intareste.

5. Cea mai veche specie cu penis cunoscuta vreodata este o creatura a marii care senumeste Colymbosathon ecplecticos, care in greaca inseamna „inotatorul uimitor cu penisul mare”.

Top 5 zodii de barbati sexperti
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: