Setari Cookie-uri

5 Mituri despre sexualitatea feminina

Femeia ramane inca un mister atunci cand vorbim despre sexualitatea acesteia. Totusi, in ultimul secol, sexualitatea feminina si functiile organelor genitale ale femeii au fost intens studiate, ajungand astfel la concluzia ca multe din teoriile existente nu sunt decat mituri.

5 mituri despre sexualitatea femeii si functiile genitale ale acesteia

mituri despre sexualitate feminina, mituri menstruatie, mituri sarcina, mituri orgasm

La menstruatie nu poti ramane insarcinata

Daca totul ar decuge conform teoriei, atunci am putea sustine ca la menstruatie o femeie nu poate ramane insarcinata, avand in vedere ca nu exista ovulatie in acea perioada, iar uterul isi “reinnoieste” mucoasa.

Din pacate insa in realitate lucrurile nu stau chiar asa, femeia putand avea ovulatie spontana chiar la menstruatie sau imediat dupa. Avand in vedere ca spermatozoizii pot rezista in organele feminine intre 3 si 6 zile, o ovulatie spontana care are loc mai devreme decat ar trebui poate produce o sarcina.

mituri despre sexualitate feminina, mituri menstruatie, mituri sarcina, mituri orgasm Daca esti insarcinata, nu mai ai menstruatie

Nu putine sunt femeile care afirma ca in primele luni de sarcina au avut menstruatie.

Ce-i drept, acele sangerari nu sunt chiar menstruatie, in sensul hormonal al acesteia. Dar pot fi sangerari uterine sau de nidatie. Alteori o sarcina extrauterina poate fi insotita de sangerari.

Citește și:

O femeie nu poate face clar diferenta intre o sangerare uterina si menstruatie.

Asadar daca are sangerari vaginale, aceasta nu inseamna ca nu poate fi insarcinata.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.