Setari Cookie-uri

5 Mituri despre sexualitatea feminina

Femeia ramane inca un mister atunci cand vorbim despre sexualitatea acesteia. Totusi, in ultimul secol, sexualitatea feminina si functiile organelor genitale ale femeii au fost intens studiate, ajungand astfel la concluzia ca multe din teoriile existente nu sunt decat mituri.

mituri despre sexualitate feminina, mituri menstruatie, mituri sarcina, mituri orgasm

Sexul la menstruatie este daunator

Specialistii sustin contrariul. Sexul la menstruatie, cu o igiena corect, ii aduce femeii numai beneficii: durerile menstruale diminua, durata sangerarilor menstruale se scurteaza, iar orgasmul regleaza ciclul menstrual.

Ejacularea feminina

Nu stim sa spunem cum anume a luat nastere acest mit, dar credem ca originile acestuia sunt strans legate de fanteziile sexuale.

Pentru a ejacula este nevoie de un sistem care sa inmagazineze lichidul sexual, ca apoi sa il expulzeze cu putere in afara organelor sexuale. De un asemenea sistem ejaculator dispune barbatul. Femeia insa prezinta o secretie vaginala continua fara a prezenta un sistem de inmagazinare a acesteia si de expulzie. Ejacularea vaginala este adesea confundata fie cu scurgerea secretiilor vaginale, fie chiar cu urinarea.

Citește și:

In realitate femeile nu ejaculeaza, orgasmul feminin avand alte mecanisme caracteristice.

mituri despre sexualitate feminina, mituri menstruatie, mituri sarcina, mituri orgasm

Daca nu ai orgasm, nu poti ramane insarcinata

Un alt mit ce “incurca borcanele”. Sarcina este legata de ovulatie, adica de producerea ovulului care poate fi fecundat de spermatozoid, iar aceasta ovulatie nu are legatura nici cu contactul sexual, nici cu orgasmul.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.