Setari Cookie-uri

Ce poate pati corpul tau dupa moarte..

Viata este frumoasa. Traieste-o din plin, pana la ultima clipa! Asta pentru ca nu stii absolut deloc ce se afla dupa ea, nici macar ce se poate intampla cu trupul tau. Iata cateva cazuri interesante:

Viata este frumoasa. Traieste-o din plin, pana la ultima clipa! Asta pentru ca nu stii absolut deloc ce se afla dupa ea, nici macar ce se poate intampla cu trupul tau. Iata cateva cazuri interesante:

Chinezii casatoresc si oamenii vii intre ei, dar si mortii au parte de acest privilegiu. Ritualul religios este plin de mister si incarcatura sa emotionala poate fi de-a dreptul coplesitoare. Asiaticii recurg la o casatorie intre o persoana decedata si una vie numai spre binele amandurora, in scopul de a-si gasi fericirea aici sau dincolo. Nu trebuie sa ne surprinda absolut deloc daca vedem intr-o biserica o mireasa superba si langa ea, un cosciug. Ritualul e vechi de peste 2.000 de ani.

Dr. Gunther von Hagens este cunoscut in toata lumea pentru exponatele sale care au starnit critici dure, dar si admiratie. von Hagens utilizeaza cadavre pe care le taie dupa cum doreste, apoi le introduce in plastic, pentru o pastrare aproape infinita. Expozitiile Body Worlds atrag anual sute de mii de vizitatori si incaseaza in medie 30 de milioane de dolari. O singura intrebare pluteste deasupra operei acestui olandez: de unde isi procura materia prima? El spune ca din donatii, dar nu are dovezi clare pentru toate trupurile fara viata..Oricum, daca iti doresti sa fii admirat pe vecie, stii la cine trebuie sa apelezi.

Citește și:

Un crematoriu functioneaza numai atunci cand are ce arde. Dar focul consuma combustibili si totul nu pare chiar atat de profitabil. Noroc ca unele crematorii din Europa stiu ce inseamna termenul multitasking. Acolo, toate casele din jurul macabrului asezamant sunt incalzite in timp ce inauntru, un trup plecat din lumea celor vii este redus la o mana de cenusa. Focul incalzeste apa din niste cazane, care apoi este trimisa in caloriferele vecinilor. Chiar daca nu direct, putem spune ca un corp este utilizat la incalzirea respectivelor locuinte. Oare cum se simt oamenii de acolo stiind acest lucru?

Pare greu de crezut, insa cadavrele s-au vandut de cand lumea, mai ales cand existau atatia doctori sau cercetatori dornici sau chiar obsedati de disectii. Ca sa supravietuiasca, multi dezgropau persoane decedate si le vindeau pe bani frumosi, fie intregi, fie pe componente. In SUA, directori de spitale coordonau ample operatiuni in care furau pur si simplu organe si apoi le comercializau fara stirea rudelor sau a autoritatilor. Asadar, chiar daca tu habar nu o sa mai ai, trupul tau are toate sansele sa nu ajunga intreg sub pamant sau chiar sa nu ajunge deloc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.