Setari Cookie-uri

Ce poate pati corpul tau dupa moarte..

Viata este frumoasa. Traieste-o din plin, pana la ultima clipa! Asta pentru ca nu stii absolut deloc ce se afla dupa ea, nici macar ce se poate intampla cu trupul tau. Iata cateva cazuri interesante:

Lenin si-a dorit sa fie ingropat langa familia sa, insa Stalin a avut alte intentii cu trupul conducatorului rus. L-a asezat frumos in Piata Rosie si a infiintat de urgenta o institutie speciala care sa se ocupe de preservarea cadavrului. Astfel, multe minti luminate din Rusia si-au petrecut ani buni studiind metode de imbalsamare. Trupul lui Lenin statea intr-un climat perfect controlat, era dat de doua ori pe saptamana cu prafuri si substante lubrifiante si, de doua ori pe ani, era introdus intr-un amestec de 11 ierburi. Corpul a ramas aproape la fel, cat despre faima..

Elena Hoyos a decedat in 1931 din cauza tuberculozei. Un admirator secret insa, tehnician in radiologie, s-a oferit sa-i plateasca intreaga inmormantare, punand-o intr-un mausoleu aflat in apropierea casei lui. Partea interesanta abia acum incepe. Contele Carl von Cosel (asa s-a autointitulat) nu a rezistat mult ispitei, furand cadavrul. S-a chinuit sa-l tina intreg folosind cabluri, ceara sau plastic topic. A si dormit de multe ori langa el. Treaba a mers de minune pana cand trupul Elenei a fost descoperit si inmormantat asa cum se cuvenea. von Cosel a continuat insa cu obsesia lui, scriind zilnic zeci de pagini despre Elena. In 1952, el a fost gasit mort in propria locuinta, iar langa el se afla Elena, facuta din ceara..

Citește și:

Razboi intre papi. In 897, Papa Stefan al VI-lea avea o disputa mai veche cu Papa Formosus, pe care il invinuia de incalcarea legilor clericale. Problema era ca Formosus nu platise cum se cuvenea pentru greselile sale iar Stefan nu suporta acest lucru. Problema si mai mare era ca Formosus murise de noua luni. Ca sa faca dreptate, Stefan al VI-lea l-a dezgropat pe fostul Papa, l-a imbracat cu toata pompa, l-a machiat si l-a asezat cuminte in sala de tribunal, pedepsindu-l aspru pentru tot. Spectacol in toata regula. Putin mai tarziu, Stefan al VI-lea a fost asasinat. Oare din ce cauza?

Criogenia a fost si inca este vazuta ca o tehnologie impecabila pentru conservarea unui trup. Neajunsul in trecut era ca, prin inghetare, celulele se spargeau (gheata are un volum mai mare) rapid. Prin 2005, s-a introdus o noua tehnica si anume vitrificarea. Toata apa din corp este inlocuita cu un agent care nu ingheata, iar expunerea ulterioara la temperaturi scazute nu lezeaza tesuturile. Un rinichi de iepure a redevenit perfect functional dupa inghetare si dezghetare, insa tehnica e departe pentru a fi aplicata pe organisme intregi. Scopul suprem si oarecum SF era ca un om sa fie inghetat si apoi reinviat dupa zeci sau chiar sute de ani..

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.