Setari Cookie-uri

Noutati pentru sanatate

Iata care sunt cele mai importante noutati din ultima luna privind sanatatea:

Cand apelam 112 ?

112 nu reprezinta doar un numar de telefon, ci un ajutor rapid care depinde de informatiile vitale pe care le oferiti. Acest serviciu salveaza viata celor aflati in pericol, proprietatea si mediul.

Apelam Serviciul de urgenta 112, cand este necesara interventia imediata a echipajelor de ajutor, in caz de accidente cu raniti, atac armat, talharie, atentat, explozii, trafic si consum de droguri, dezastre, etc- si nu doar pentru ca ne plictisim sau pentru a face o gluma! Atunci când ai o urgenta, minutele sunt extrem de pretioase! Un apel fals, poate ucide o viata nevinovata!

Conform statisticilor, in 30 de secunde se primesc 29 de apeluri la acest numar unic de urgenta, din care numai 3 sunt urgente reale… restul sunt fie glume, fie apeluri care nu necesita interventia imediata a unui echipaj de ajutor. In concluzie, la fiecare 30 de secunde 1 om nu poate fi salvat pentru ca 1 echipaj de interventie este directionat gresit…

Citește și:

Primul bebelus nascut in apa

Primul bebelus nascut in apa, a venit pe lume joi, 4 iunie 2009, la ora 21:08, la spitalul de obstetrica si ginecologie Regina Maria. Baietelul de 2950 grame si 49 de centimetri se afla intr-o stare perfecta de sanatate. Medicul care a asistat nasterea este dr. Iosif Niculescu, directorul maternitatii Regina Maria, insa rolurile principale in sustinerea mamei le-au avut tatal copilului si moasa Elena Axinte. Au ajutat medicii neonatologi Alina Ilici si Cirstea Florentina si moasa Gabriela Popescu.

„Imaginati-va in loc de patul de nastere un jacuzzi cu apa calda. In apa, muschii se relaxeaza, se creeaza o stare de bine, iar mama isi poate schimba fara mare efort pozitia. Relaxarea fizica si psihica atenueaza durerea, iar viitoarea mama devine mult mai cooperanta“, sustine doctorul Iosif Niculescu, directorul maternitatii Regina Maria. Tehnicile moderne permit in zilele noastre o monitorizarea permanenta a mamei si a fatului, in apa, astfel incat nasterea devine mult mai sigura si mai relaxanta pentru mama.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.