Setari Cookie-uri

Noutati pentru sanatate

Iata care sunt cele mai importante noutati din ultima luna privind sanatatea:

Proaspata mamica a bebelusului Alexandru considera ca travaliul a fost usor si relaxant. Mai mult, ea a avut parte de sustinerea permanenta a sotului si a moasei. Alegerea nasterii in apa si implicit a acestei maternitati a fost premeditata de mama, care a dorit o nastere cu dureri minime si o recuperare rapida. Bunicul lui Alexandru, pasionat pescar, a fost deosebit de incantat de modul in care nepotelul sau a venit pe lume!

Spitalul de obstetrica si ginecologie Regina Maria este singura maternitate din Bucuresti care ofera la acest moment posibilitatea nasterii in apa. In lunile scurse de la deschiderea maternitatii, au mai fost astfel de incercari, finalizate insa prin nastere naturala sau operatie cezariana. Insa chiar si asa, efectele travaliului desfasurat in apa au fost benefice pentru mama. Aceasta metoda duce la o durere redusa la nastere pentru mama si la o venire pe lume mai usoara a bebelusului. Nasterea in apa este o metoda naturala de a naste, interventia din partea medicilor fiind minima.

Citește și:

Buscopan – spune adio durerilor spastice!

O serie de date publicate cu ocazia congresului international de gastroenterologie de la Los Angeles arata ca una din patru persoane se plange de disfunctii abdominale – ale caror simptome sunt crampele, durerile si discomfortul abdominal – acompaniate adesea si de alte simptome digestive cum ar fi: greata, varsaturi, constipatie sau balonare. Frecvent, aceste suferinte reprezinta o cauza de absenteism la serviciu.

Studiile indica faptul ca femeile sunt afectate intr-o proportie mai mare decat barbatii – 31% fata de 22%. Primele simptome apar de obicei intre 27 si 31 de ani.
Doua treimi din cei chestionati au recunoscut ca simptomele apar brusc, iar peste o treime (34,5%) au spus ca sufera cel putin o criza abdominala majora saptamanal.

In timpul digestiei normale, muschii netezi din peretele abdomenului au contractii ritmice, ca o succesiune de valuri, in procesul cunoscut sub numele de peristaltism. Aceasta actiune autonoma, care face ca mancarea sa se deplaseze pe tractul digestiv, nu este in mod normal suficient de puternica pentru a fi simtita. Totusi, anumite alimente, stresul si emotiile pot afecta contractiile care in mod normal sunt usoare, provocand crampe si spasme musculare.

Citește și:

Exista o varietate de factori care pot provoca crampe, dureri sau disconfort abdominal.

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.