Despre bolile de inima si preventia lor

Despre bolile de inima si preventia lor

In ultimii 20 de ani, cercetarile au aratat ca dislipidemia, tensiunea arteriala ridicata si, in cazul persoanelor cu diabet, cantitatea mare de zahar din sange, sau hiperglicemia, sunt cei mai importanti si mai usor de controlat factori de risc asociati cu bolile cardiovasculare. Colesterolul este responsabil pentru 54% dintre atacurile de cord suferite de populatie. Reducerea excesului de colesterol asociat riscurilor de imbolnavire cardiovasculara reprezinta un obiectiv important in procesul de tratare al afectiunilor cardiace.

In ultimii 20 de ani, cercetarile au aratat ca dislipidemia, tensiunea arteriala ridicata si, in cazul persoanelor cu diabet, cantitatea mare de zahar din sange, sau hiperglicemia, sunt cei mai importanti si mai usor de controlat factori de risc asociati cu bolile cardiovasculare. Colesterolul este responsabil pentru 54% dintre atacurile de cord suferite de populatie. Reducerea excesului de colesterol asociat riscurilor de imbolnavire cardiovasculara reprezinta un obiectiv important in procesul de tratare al afectiunilor cardiace. Retail jobs

La pacientii cu diabet zaharat de tip 2, terapia centrata pe combinarea medicamentelor cu modificarea stilului de viata nu opreste progresia bolilor microvasculare, ceea ce indica faptul ca sunt inca necesare interventii suplimentare pentru a reduce riscul aparitiei bolilor microvasculare, dincolo de scaderea nivelului de colesterol de tip LDL (colesterol cu nivel lipoproteic scazut), de controlul tensiunii arteriale si al glicemiei.

Initiativa pentru Reducerea Riscului de Boli Cardiovasculare (Residual Risk Reduction Initiative - R3) este un proiect unic la nivel mondial, initiat de experti recunoscuti pe plan international, care recunosc importanta riscului letal sau non-letal pus de complicatiile macro si micro-vasculare aparute la pacientii cu predispozitie spre ateroscleroza si dislipidemie. InitiaitivaR3i a fost lansata oficial in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in timpul Sesiunilor Stiintifice Anuale 2008 ale Asociatiei Americane de Cardiologie (AHA) din New Orleans. Cu ocazia conferintei s-a facut un apel pentru reducerea riscurilor de boli vasculare legate de excesul de colesterol, riscuri neincluse in standardele actuale de tratament, si prezente pentru milioane de pacienti cu boli cardiace si diabet.

In luna iunie 2009, 158 de importanti lideri de opinie s-au alaturat initiativei R3 pentru a creea Comisii Nationale de Coordonare in propriile tari. In primul an de existenta, R3i a reusit sa initieze procesul de stabilire a unor organizatii nationale in mai mult de 40 de tari din intreaga lume.

Noi informatii rezultate din faza pilot a doua studii epidemiologice sponsorizate de Initiativa R3 vor fi prezentate la Congresul European de Cardiologie din 2009. Aceste informatii vor ajuta la cuantificarea integrala a riscurilor de boli macro- si microvasculare asociate cu ateroscleroza si dislipidemia in cazul pacientilor cu boli cardiace si/sau cu diabet zaharat de tip 2, care primesc ingrijiri medicale la standardele actuale. Informatiile vor oferi indicii si pentru identificarea de noi obiective de interventie. Ambele studii au fost coordonate de laboratorul Channing, Spitalul Brigham Women's si Scoala de medicina Harvard. Este posibil ca cercetarile intreprinse sa genereze ipoteze cu privire la rolul dezechilibrelor lipidice, la influenta serului trigliceridic asupra dezvoltarii aterosclerozei precum si la rolul protector al colesterolului de tip HDL (colesterol cu nivel lipoproteic ridicat) in prevenirea riscurilor de aparitie a bolilor vasculare.

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri