Setari Cookie-uri

Despre bolile de inima si preventia lor

In ultimii 20 de ani, cercetarile au aratat ca dislipidemia, tensiunea arteriala ridicata si, in cazul persoanelor cu diabet, cantitatea mare de zahar din sange, sau hiperglicemia, sunt cei mai importanti si mai usor de controlat factori de risc asociati cu bolile cardiovasculare. Colesterolul este responsabil pentru 54% dintre atacurile de cord suferite de populatie. Reducerea excesului de colesterol asociat riscurilor de imbolnavire cardiovasculara reprezinta un obiectiv important in procesul de tratare al afectiunilor cardiace.

In mai putin de un an de la lansarea Initiativei R3, aceste studii epidemiologice vor ajuta la stabilirea proportiilor si impactului riscurilor de imbolnavire cardio-vasculara, in timp ce datele din alte studii importante aflate in curs de desfasurare, precum ACCORD-LIPIDS, AIM HIGH si HPS2-THRIVE, - studii ce evalueaza daca, in comparatie cu monoterapia bazata pe statine, o combinatie de tratamente axate pe modificarea tuturor celor trei parametri lipidici (LDL-C, HDL-C si trigliceride) poate contribui la reducerea riscurilor de boli vasculare - vor ajuta la identificarea de raspunsuri pentru aceste intrebari.

Primul dintre aceste studii aflate in desfasurare - studiul ACCORD-Lipide - care testeza beneficiile la nivel macro- si microvascular ale medicamentelor bazate pe agenti de inhibare a productiei de colesterol, isi va prezenta primele constatari importante in cadrul unui congres stiintific ce va avea loc anul viitor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.