Setari Cookie-uri

Ziua Internationala a Limfomului

Ziua Internationala a Limfomului a fost marcata in Romania de cea de-a doua editie a Taberei de Creatie pentru Pacientii cu Limfom, desfasurata in perioada 13-15 septembrie. Devenita deja o traditie, editia de anul acesta se deruleaza sub egida campaniei Cancerul nu inseamna condamnare la moarte!, campanie derulata de Roche Romania, prin care se atrage atentia asupra necesitatii adoptarii unei atitudini pozitive in lupta cu aceasta maladie.

Ziua Internationala a Limfomului a fost marcata in Romania de cea de-a doua editie a Taberei de Creatie pentru Pacientii cu Limfom, desfasurata in perioada 13-15 septembrie. Devenita deja o traditie, editia de anul acesta se deruleaza sub egida campaniei “Cancerul nu inseamna condamnare la moarte!”, campanie derulata de Roche Romania, prin care se atrage atentia asupra necesitatii adoptarii unei atitudini pozitive in lupta cu aceasta maladie.


Tabara de creatie la care au participat pacientii cu limfom s-a desfasurat sub forma a trei ateliere in cadrul carora pacientii si-au explorat capacitatile artistice prin pictura, muzica si actorie. Evenimentul a fost marcat de prezenta actritei Oana Pellea, sustinatoare a campaniei “Cancerul nu inseamna condamnare la moarte”, a doamnei prof. dr. Anca Lupu de la Spitalul Clinic Coltea, a domnului dr. Radu Niculescu de la Institutul Clinic Fundeni si a dnei Veronica Groza, pacient cu limfom in remisiune.

Citește și:

“La nivel mondial, exista peste 1 million de persoane care sufera de limfom insa, din pacate, numarul acestora este in crestere, dat fiind faptul ca aceasta maladie se afla in primele 10 cele mai frecvente afectiuni maligne in lume. Cu toate acestea, trei sferturi din populatia lumii nu stie ca limfomul este o forma de cancer. De aceea, este esentiala marcarea anuala a Zilei Internationale a Limfomului, pentru a atrage atentia asupra pericolelor nediagnosticarii la timp a acestui tip de boala. In Romania, incidenta limfoamelor non-Hodkin este de aproximativ 5,1 la 100.000 de locuitori, ceea ce inseamna ca 1117 cazuri noi apar anual” a declarat cu ocazia evenimentului dna. Prof. Dr. Anca Lupude la Spitalul Clinic Coltea din Bucuresti.


“A invata cum sa traiesti cu diagnosticul de cancer nu este usor. Dimpotriva, este poate unul dintre cele mai cumplite lectii pe care trebuie cineva sa le invete. De aceea, a spune acestei persoane ca trebuie sa lupte cu cancerul zambind poate parea paradoxal. Nu este! Cancerul este o maladie pentru care specialisti din toata lumea se lupta zilnic pentru a descoperi noi metode de vindecare, noi medicamente.

Citește și:

Am invatat acest lucru pe plan personal si continui sa invat, cand particip la astfel de evenimente, unde vad oameni optimisti, care spera in sansa lor de vindecare completa” a declarat Oana Pellea, sustinatoare a campaniei „Cancerul nu inseamna condamnare la moarte!”, campanie derulata de Roche Romania.

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.