Aproape 100 de specialisti romani si straini din domeniul nutritiei s-au reunit la Sinaia in perioada 6-7 noiembrie a.c. in cadrul celui de-al XI-lea Simpozion Anual al Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS), pentru a dezbate tema „Impactul alimentatiei dezechilibrate asupra sanatatii”.
De asemenea, cercetarea stiintifica reprezinta o parte integranta a activitatii FPAS si s-a concretizat de-a lungul timpului in numeroase lucrari de specialitate din presa nationala si internationala, unele constituind rezultatul unor proiecte de larg interes. Consiliul Stiintific, ai carui membri sunt specialisti binecunoscuti in nutritie si boli metabolice, coordoneaza actiunile educationale si stiintifice ale FPAS. Presedinte Fundatiei este Prof Dr Dan Mircea Cheta, membru al Academiei de Stiinte Medicale.
1. „Lipidele alimentare, date noi” a fost considerata de catre toti participantii drept una dintre cele mai bune sesiuni de comunicari stiintifice din istoria simpozioanelor FPAS. Aceasta sesiune a avut un continut stiintific de inalta valoare, in principal datorita contributiei Dlui Dr Kalyana Sundram (Director in cadrul Malaysian Palm Oil Council) si a Dlui Prof Pramod Khosla (Universitatea Wayne, Michigan, SUA). Sesiunea a fost completata prin lucrarile despre acizii grasi Omega-3 si Omega-6 ale Dnei Nathalie Henin si de cele ale Dlui Jean-Claude Martin, din partea companiei Bunge. Dl Prof Mircea Nanulescu a prezentat in incheiere expunerea “Ateroscleroza ca problema pediatrica”.
2. A doua sesiune „Antioxidantii si dilemele lor” a trecut in revista ultimile noutati din domeniul respectiv si a subliniat rolul acestora in prevenirea tulburarilor metabolice, cat si in mentinerea starii de sanatate.
Spune-ti parerea!