Setari Cookie-uri

Cele cinci elemente esentiale ale vietii

Noul an aduce cu el un nou inceput. Simtiti nevoia de o schimbare atat la nivel fizic, cat si psihic si v-ati propus ca in 2010 sa eliminati din stresul si epuizarea ce au devenit o rutina zilnica. Nu sunteti singuri. 40% din romani sufera de stres pentru ca muncesc prea mult, conform unui studiu realizat de dr. Dan Ghenea, medic specialist psihiatru la o clinica particulara din Bucuresti. Printre simptomele acestei boli ce afecteaza din ce in ce mai multa lume enumeram: iritabilitate, lipsa de concentrare, epuizare, incapacitatea de a fii atent.

Succesul: solutie anti-stres in noul an

viata Noul an aduce cu el un nou inceput. Simtiti nevoia de o schimbare atat la nivel fizic, cat si psihic si v-ati propus ca in 2010 sa eliminati din stresul si epuizarea ce au devenit o rutina zilnica. Nu sunteti singuri. 40% din romani sufera de stres pentru ca muncesc prea mult, conform unui studiu realizat de dr. Dan Ghenea, medic specialist psihiatru la o clinica particulara din Bucuresti. Printre simptomele acestei boli ce afecteaza din ce in ce mai multa lume enumeram: iritabilitate, lipsa de concentrare, epuizare, incapacitatea de a fii atent.

Una din cauze este oboseala, resimtita si datorita unui program aglomerat si un consum de energie ridicat, asociat cu o alimentatie deficitara si privarea de somn. Este foarte important sa depistam din timp aceste semnale de alarma, intrucat ele sfarsesc de obicei in depresie si anxietate. Pe langa dureri musculare, stare permanenta de oboseala fizica, insomnie, boli cardiace, simptomele sunt mai ales psihice: lipsa concetrarii la orice sarcina, tristete acuta, lipsa chefului de viata.

Citește și:

Principala arma cu care putem lupta impotriva stresului si bolilor asociate acestuia, o reprezinta armonia dintre starea fizica si psihica. Sinonimul acestei stari de echilibru, nu este altceva decat succesul. Pentru a simti ca se bucura de succes, oamenii nu cauta numai rezultate extrinseci, adauga realizatorul studiului, adica salariu, promovare, securitate, statut, ci si recompense intrinseci: noi abilitati, stima de sine si autoimplinire.

Jim Rohn, unul din cei mai cunoscuti si apreciati consilieri in domeniul succesului, ce a sustinut conferinte pe tema dezvoltarii personale, in fata a peste 4 milioane de oameni, de pe 5 continente, prezinta in „Cele 5 elemente ale vietii”, elementele necesare pentru a avea succes pe toate planurile. Oferind sfaturi si exemple inspirate, autorul sustine ca pentru a ne schimba viata, trebuie sa pornim de la filozofia care ne ghideaza. Fara a stirbi ideea de individualitate, ideile sunt grupate in 4 sectiuni: atitudine, filozofie, activitate, rezultate si stil de viata. Practic daca operam modificari la nivelul acestor elemente, putem obtine implinirea mult visata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.