Setari Cookie-uri

Daca esti fumator - citeste, te rog, aici!

Studiul scoate in evidenta faptul ca nivelul ridicat al consumului de resurse nu se datoreaza doar nevoilor de baza pentru viata de zi cu zi, ci si productiei altor lucruri, in cazul de fata produse extrem de daunatoare sanatatii. In momentul actual, mai mult de 3 sferturi din populatia lumii traieste in tari cu deficit ecologic, conform ultimului raport Living Planet, publicat de WWF in 2008.

"Romania s-a angajat, prin legea 332/2005 care a ratificat Conventia Cadru OMS pentru controlul tutunului, ca pana la inceputul lui 2011 sa implementeze o serie de masuri legislative cu privire la controlul tutunului mult mai aspre decat sunt in momentul de fata. Astfel, orice tip de tip de reclama, promovare si sponsorizare a tutunului trebuie, conform Conventiei, interzise. Mai mult, fumatul in locuri publice chiar si in parcuri sau spatii deschise ar trebui eliminate. Legi de tipul "tobacco free" au fost adoptate in majoritatea tarilor UE, iar Romania nu poate sa faca exceptie in acest sens, mai ales ca este pentru binele sanatatii unei intregi tari", a declarat Cornel Radu Loghin, Director Politici si Strategii ENSP (Reteaua Europeana pentru Prevenirea Fumatului).

In urmatoarele saptamani, reprezentantii ENSP si RPFR vor inainta Comisiei de Sanatate din cadrul Senatului Romaniei, un proiect de lege asupra controlului tutunului in Romania care sa alinieze Romania la standardele impuse prin Conventia Cadru OMS pentru Controlul Tutunului.

Citește și:

600.000.000 DE COPACI SUNT SACRIFICATI ANUAL PENTRU USCAREA TIGARILOR

Aproximativ 1,6 milioane de copaci sunt taiati zilnic pentru productia combustibilului necesar uscarii tigarilor. Un calcul simplu ne arata ca 600.000.000 de copaci sunt sacrificati anual numai pentru uscarea tigarilor. Si asta fara a fi luat in calcul procesul de fabricatie a hartiei pentru tigarete, a ambalajului pachetelor de tigari si a promovarii brandurilor. In realitate, 1 copac din 8 este taiat pentru a acoperi necesarul productiei de tigari.

“Studiul scoate in evidenta faptul ca nivelul ridicat al consumului de resurse nu se datoreaza doar nevoilor de baza pentru viata de zi cu zi, ci si productiei altor lucruri, in cazul de fata produse extrem de daunatoare sanatatii. In momentul actual, mai mult de 3 sferturi din populatia lumii traieste in tari cu deficit ecologic, conform ultimului raport Living Planet, publicat de WWF in 2008. Practic, se poate spune ca traim pe credit ecologic. Lucrurile nu sunt ireversibile, in sensul ca aceste pierderi ecologice pot fi remediate, daca ne schimbam stilul de viata, astfel incat sa ne situam pe o traiectorie sustenabila.”, a declarat Luminita Tanasie, Director de Program, WWF Dunare-Carpati Romania

O cercetare a Yale University School of Medicine arata ca, daca fermierii ar planta legume pe solul unde planteaza acum tutun, 10 pana la 20 de milioane din cei 28 de milioane de oameni care sufera de foame ar putea fi hraniti. De asemenea, aproximativ 6 km de hartie sunt folositi in fiecare ora, pentru productia de tigari, ceea ce inseamna 1 copac taiat pentru fiecare 300 de tigari produse. Natura sufera datorita unei boli care poate fi tratata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.