Comunicat de presa

Competitie de triatlon off-road dedicat amatorilor si sportivilor antrenati, are loc sambata, 26 iunie in 2 Mai - Vama Veche – Hagieni.

Conceptul

Avand originea in Franta anilor `20, concursul de triatlon s-a extins in toata lumea si a atras atat sportivi profesionisti cat si amatori, datorita caracterului complex al competitiei care combina trei probe la fel de solicitante: inot, alergare si ciclism. Probele se succed cu rapiditate si factorul cel mai important pentru a duce la bun sfarsit o astfel de cursa este tehnica.

Evenimentul este organizat anul acesta pentru prima oara si isi propune sa devina o competitie de traditie pentru Romania, ce va atrage sportivi de toate nivelurile intr-un concurs antrenant desfasurat intr-un mediu natural spectaculos. Intalnirea sportiva de la malul marii se adreseaza celor care redescopera natura si placerea de a petrece timp liber in mod energizant si amuzant.

Despre competitie

Concursul este gandit in asa fel incat sa poata participa orice doritor, indiferent de nivelul de pregatire, amatori ai uneia sau tuturor celor trei probe propuse: inot in mare, alergare pe plaja si faleza, ciclism pe un traseu inedit. Itinerariul este provocator si propune o succesiune de peisaje remarcabile, treceri neasteptate si adrenalina: proba de inot va avea loc in rezervatia marina 2 Mai – Vama Veche, cea de alergare pe plaja si faleza dintre 2 Mai si Vama Veche, iar traseul de mountain–biking va trece prin canionul si padurea Hagieni si va ajunge pe malul lacului Limanu.

Tura scurta individuala presupune 750 m inot, 6,5 km alergare, 33 km mountain-biking si se adreseaza amatorilor care vor sa incerce experienta triatlonului si sa se bucure de traseul inedit propus de organizatori.

Pentru cei mai antrenati dintre participanti, Fara asfalt a pregatit un traseu ce presupune 1,5 km inot, 9 km alergare, 33 km mountain-biking – tura lunga individuala.

Stafeta se adreseaza celor care sunt pasionati de una din probele propuse. Pentru acestia, organizatorii propun participarea in echipa, proba constand in 1 x 750 m inot + 1 x 6,5 km alergare + 1 x 33 km mountain-biking.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: