Setari Cookie-uri

Legenda celor 1000 de cocori si o boala necrutatoare: leucemia

O legend a japonez a spune c a dac a imp aturesti 1000 de cocori de hartie ti se indeplineste o dorint a. Sadako Sasaki a fost o fat a care locuia in apropierea orasului Hiroshima si care in anul 1955 a fost diagnosticat a cu leucemie (mama ei o numea boala bombei atomice). Conform legendei, Sadako spera ca daca va reusi sa plieze 1000 de cocori se va insanatosi.

Comunicat de presa

Legenda celor 1000 de cocori

O legend a japonez a spune ca daca impaturesti 1000 de cocori de hartie ti se indeplineste o dorinta. Sadako Sasaki a fost o fata care locuia in apropierea orasului Hiroshima si care in anul 1955 a fost diagnosticata cu leucemie (mama ei o numea “boala bombei atomice”). Conform legendei, Sadako spera ca daca va reusi sa plieze 1000 de cocori se va insanatosi.

Nu a apucat sa plieze decat 644, iar colegii de clasa au impaturit restul si au inmormantat-o impreun a cu ei. Dup a moartea ei, in memoria lui Sadako s-a construit o statuie care reprezint a o fata cu un cocor de hartie – simbol al luptei impotriva efectelor bombei atomice si implicit al leucemiei.

Leucemia

Leucemia mai este numita si cancerul sangelui, fiind o boala reprezentata in principal de inmultirea fara control a celulelor albe din sange. Celulele sanguine sunt formate in maduva hematogena care se afla in unele oase ale corpului precum sternul, oasele bazinului etc. Fiecare tip de celula din sange are functia ei bine definita si depinde de echilibrul sau cu celelalte tipuri de celule. Atunci cand unele celule devin mai numeroase, acestea iau din "spatiul" celorlalte celule ale sangelui carora le ingreuneaza functia.

Citește și:

In cazul leucemiei, celulele albe din sange se inmultesc exagerat si nu isi mai exercita functia, ele avand un rol important in imunitate care in cazul acestei boli aproape ca dispare. Pacientii devin astfel imunosupresati, vulnerabili in fata celor mai comune microorganisme, se infecteaza usor, devin anemici si au nevoie de sustinere medicala pentru a supravietui. Exista o serie de tratamente care li se pot administra, precum si transplantul de celule stem si de maduva.

tratament leucemie Noile informatii prezentate la ASCO demonstreaz a ca medicamentul care contine substanta activa nilotinib este superior produsului Glivec (imatinib) in ceea ce priveste incetinirea progresiei bolii in cazul pacientilor recent diagnosticati cu LMC

• Datele rezultate din perioada mediana de urmarire de 18 luni, aferent a primei comparatii directe intre cele dou a tipuri de terapii orale au fost prezentate luni, 7 iunie, la ASCO.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.