Setari Cookie-uri

Legenda celor 1000 de cocori si o boala necrutatoare: leucemia

O legend a japonez a spune c a dac a imp aturesti 1000 de cocori de hartie ti se indeplineste o dorint a. Sadako Sasaki a fost o fat a care locuia in apropierea orasului Hiroshima si care in anul 1955 a fost diagnosticat a cu leucemie (mama ei o numea boala bombei atomice). Conform legendei, Sadako spera ca daca va reusi sa plieze 1000 de cocori se va insanatosi.

• In cadrul acestui studiu produsul Tasigna (nilotinib) a determinat o remisie molecular a mai ampla si a redus in mod semnificativ progresia catre stadiul avansat al bolii, rezultatul fiind un numar mai mic de decese cauzate de LMC.
• Un num ar de trei ori mai mare de pacienti au atins niveluri nedetectabile ale bolii cu Tasigna (nilotinib) comparativ cu Glivec (imatinib).
• Datele de inregistrare pentru Tasigna sunt in continuare confirmate de aceste noi rezultate obtinute; dosarul de inregistrare a fost revizuit cu prioritate de c atre FDA, fiind depus si in UE, Elvetia, Japonia.

Datele rezultate din perioada mediana de urmarire de 18 luni, aferent a primei comparatii directe intre cele doua tipuri de terapii orale au fost prezentate luni, 7 iunie, la Chicago, la a 46-a intilnire anual a a Societatii Americane de Oncologie Clinic a (American Society of Clinical Oncology - ASCO).

Citește și:

Tasigna a determinat o remisie moleculara mai ampla comparativ cu Glivec ca tratament de prima linie la pacientii cu LMC Ph+ si a redus in mod semnificativ progresia bolii catre faza accelerat a si criza blastica, ducand la reducerea numarului de decese cauzate de CML1.

Remarcabil este faptul ca un numar de trei ori mai mare de pacienti au atins nivele nedetectabile ale bolii la nivel molecular in cazul administrarii Tasigna comparativ cu Glivec1. Mai mult, Tasigna a dovedit superioritate fata de Glivec si in ceea ce priveste alti parametri de evaluare a eficacitatii.

Tasigna reprezinta un inhibitor potent si selectiv al proteinei Bcr-Abl care conduce la aparitia
celulelor canceroase in cazul LMC Ph+2,3. De asemenea, Tasigna este activa impotriva unui spectru larg de mutatii Bcr-Abl, asociate cu rezistenta la Glivec4. Primele studii clinice cu Tasigna au inceput la numai 21 de luni de la descoperirea medicamentului care a primit prima autorizatie ca tratament de linia a doua in 2007.

Citește și:

In cadrul studiului pivot, comparativ direct cu Glivec, Tasigna a fost superioara Glivec in ceea ce priveste parametrii esentiali ai eficacitatii tratamentului, conform raportarilor anterioare. Tasigna a eliminat Bcr-Abl mai rapid decat Glivec, conducand la rate mai reduse ale progresiei cancerului intr-un interval de numai 12 luni1. Reducerea profunda a Bcr-Abl, cunoscuta ca raspuns molecular major (RMM), este considerata a fi reperul terapeutic esential asociat cu rezultate benefice pe termen lung pentru pacientii care sufera de LMC Ph+5-7. Tratamentul cu Tasigna a condus la rate mai mari ale raspunsului terapeutic major si la un raspuns citogenetic complet (eliminarea cromozomului Philadelphia, semnul caracteristic al LMC) in comparatie cu Glivec1.

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.