Setari Cookie-uri

Explozia de la maternitate, cel mai grav accident din ultimele decenii

Explozia de la Maternitatea Giulesti unde au murit patru bebelusi, iar soarta altor sapte e incerta este cel mai grav accident inregistrat intr-un spital din Romania din ultimele decenii, un alt exemplu ca problemele din sanatate nu sunt o prioritate, ci primesc doar rezolvari carpite, de moment.

Explozia de la Maternitatea Giulesti unde au murit patru bebelusi, iar soarta altor sapte e incerta este cel mai grav accident inregistrat intr-un spital din Romania din ultimele decenii, un alt exemplu ca problemele din sanatate nu sunt o prioritate, ci primesc doar rezolvari carpite, de moment.
Pare aproape incredibil ceea ce se poate intampla in spitalele din Romania. Un copil este ars intr-un incubator unde a fost uitat de o asistenta, iar cazul a socat la acel moment, transmite MEDIAFAX.

maternitate Explozia de la Maternitatea Giulesti, produsa luni seara, a fost insa fitilul care a aruncat in aer un sistem muribund financiar, dar care a dat exemplu de solidaritate, dincolo de problemele existente.

Informatiile legate de cauza producerii acestui incident sunt inca in faza de ipoteze. Cea mai probabila ar fi aceea ca ar fi fost un scurtciruit, probabil de la o improvizatie de alimentare a aerului conditionat, respectiv de la neizolarea a doua fire, dupa cum sustin surse judiciare.

Pana la aflarea exacta a imprejurarilor in care s-a produs tragedia, bilantul este acesta: patru bebelusi au murit, iar sapte sunt in stare foarte grava, soarta lor depinzand de sansa. [Tragedie la Maternitatea Giulesti]

Cine poate alina drama parintelui caruia i-a murit copilul in spital? Cine este cel care a autorizat o instalatie improvizata sau cel care a acceptat sa faca o astfel de lucrare in cazul in care ipoteza exsistentei acesteia ar fi adevarata?

Cum de se poate ajunge in astfel de situatii?


Acestea sunt intrebari care pot curge sub diferite forme si care pot da nastere la alte intrebari. Toate raspunsurile ar putea fi concentrate in jurul unui singur motiv: starea jalnica a sistemului sanitar, fundamentata pe "marile reforme care au la baza doar reducerea cheltuililor, fara sa se tina cont de urmari". Acesta este de multi ani doar un subiect de presa. Guvernul este de neclintit in decizii, singurul sau tel fiind reduceri si disponibilizari.

Reducerea cheltuielilor, disponibilizarea personalului, economii la bugetul de stat, diminarea salariilor, toate acestea ca sa raportam la FMI ca ne-am facut treaba. Fondul nu cere insa blocarea posturilor nici in spitalele din Franta, nici din Marea Britanie, pentru ca politica de personal o fac autoritatile din tarile respective. Guvernul roman intelege insa altfel conditiile impuse de FMI si atunci se ajunge la situatia crunta in care statul, inloc sa fie preocupat de sustinerea sistemului sanitar, se "ingrijeste" doar de decapitarea lui.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.