Setari Cookie-uri

Explozia de la maternitate, cel mai grav accident din ultimele decenii

Explozia de la Maternitatea Giulesti unde au murit patru bebelusi, iar soarta altor sapte e incerta este cel mai grav accident inregistrat intr-un spital din Romania din ultimele decenii, un alt exemplu ca problemele din sanatate nu sunt o prioritate, ci primesc doar rezolvari carpite, de moment.

In acest context, fiecare este nevoit sa se carpeasca asa cum poate.

De mai multi ani, posturile in sanatate sunt blocate, fara ca Guvernul sa sa teama de faptul ca un asistent medical trebuie sa ingrijeasca pe tura zeci de bebelusi sau o suta de oameni cu probleme mintale grave.

Faptul ca pentru sanatate nu sunt bani la buget explica dispretul cu care este tratat sistemul sanitar. Mii de medici si asistenti pleaca in alte tari unde sunt tratati omeneste si unde au conditii de munca civilizate.

In Romania ramane doar un manunchi de oameni care incearca sa faca fata nevoilor. Nu reusesc pentru ca nu au niciun stimulent. Merg la serviciu si fac si ei cat pot. Adica improvizatii. Daca improvizatiile duc la moartea unor bebelusi va trebui sa cada un cap, poate doua, dar aceste masuri nu vor rezolva fondul problemei.

Scandalul mediatic se va stinge asa cum s-a intamplat de fiecare data, fara rezolvarea problemelor de fond: problemele umane si materiale.
Se pare ca in Romania este nevoie sa moara oameni pentru a fi luate masuri. Iar masurile dureaza trei zile, ca si minunile.

Apoi, viata reintra in normal. Cu lipsuri, promisiuni, sanctiuni. Fara efect pe termen lung, pentru ca avem alte angajamente, alte prioritati, alte interese. Cele in care sanatatea nu este o prioritate. Este la capitolul si altele....

Ce spune ministrul Sanatatii


Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat, marti, ca accidentul de la Maternitatea Giulesti a fost unul "teribil", "una dintre cele mai negre tragedii din istoria sistemului sanitar romanesc".

"Ne-am confruntat cu un accident teribil, una dintre cele mai negre tragedii din istoria sistemului sanitar romanesc", a spus ministrul Cseke Attila, intr-o conferinta de presa.

Acesta a prezentat situatia existenta in prezent in urma exploziei, cand au fost transferati de la maternitatea Giulesti 114 pacienti, dintre care 53 nou-nascuti si 61 de femei.

Sursa: 9am.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.