Acum exista: Masina de citit ganduri

Acum exista: Masina de citit ganduri

Citeam candva un roman SF al lui Alfred Bester, Omul demolat, ingrozindu-ma cum ar fi ca oamenii sa isi poata citi gandurile. Deja imi venea sa rad, dar sa si plang sau sa mor de rusine gandindu-ma cum ar fi ca altii sa inteleaga toate lucrurile ciudate care imi circulau mie prin minte. Ma linistea doar ideea ca daca aceste lucruri ar fi vreodata posibile, cu siguranta nu s-ar realiza cat timp eu as mai fi inca in viata. Ei bine, o veste mi-a cutremurat siguranta: s-a inventat masina de citit ganduri.

Citeam candva un roman SF al lui Alfred Bester, “Omul demolat”, ingrozindu-ma cum ar fi ca oamenii sa isi poata citi gandurile. Deja imi venea sa rad, dar sa si plang sau sa mor de rusine gandindu-ma cum ar fi ca altii sa inteleaga toate lucrurile ciudate care imi circulau mie prin minte. Ma linistea doar ideea ca daca aceste lucruri ar fi vreodata posibile, cu siguranta nu s-ar realiza cat timp eu as mai fi inca in viata. Ei bine, o veste mi-a cutremurat siguranta: s-a inventat masina de citit ganduri.

citirea gandurilorResponsabili pentru aceasta inventie sunt cercetatorii de la Universtitatea din Utah care au reusit sa creeze un aparat foarte complicat cu numerosi senzori care se aseaza in jurul capului si care pot percepe stimulii cerebrali, astfel incat sa readea un grafic complet. In functie de graficul respectiv se poate interpreta un cuvant, un mesaj.

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri