Setari Cookie-uri

Despre principala cauza de mortalitate in lume

Boala coronariana ischemica este principala cauza de mortalitate din lume, facand anual mai multe victime decat boli precum cancerul - la fiecare 6 de secunde o persoana sufera un infarct miocardic, iar la fiecare minut un om moare din aceasta cauza.

Comunicat de presa

Boala coronariana ischemica este principala cauza de mortalitate din lume, facand anual mai multe victime decat boli precum cancerul - la fiecare 6 de secunde o persoana sufera un infarct miocardic, iar la fiecare minut un om moare din aceasta cauza.

mortalitate boli de inima Insuficienta cardiaca cronica este ultimul stadiu al bolii coronariene, o problema majora de sanatate la nivel mondial, care afecteaza 5 milioane de pacienti in Europa (intre % si % din populatia totala). Reprezinta o povara economica majora datorita asistentei medicale necesare, cu mai mult de 0% din spitalizarile anuale, iar jumatate din pacientii cu insuficienta cardiaca mor in 4 ani.

Insuficienta cardiaca inseamna afectarea capacitatii inimii de a pompa in mod eficient sangele in organism si de a mentine o circulatie suficienta pentru a satisface nevoile organismului.

Desi bolile cardiace fac parte din procesul normal de imbatranire, exista mai multi factori de risc care influenteaza progresia accelerata a bolii: fumatul, diabetul zaharat, obezitatea, colesterolul crescut, sedentarismul, hipertensiunea arteriala.

Pe langa factorii de risc deja bine cunoscuti, studii recente au demonstrat ca frecventa cardiaca (numarul de batai ale inimii pe minut) influenteaza de asemenea riscul de evenimente coronariene. In populatia generala, cresterea mortalitatii cardiovasculare este direct proportionala cu cresterea frecventei cardiace peste 60 bpm. O frecventa cardiaca peste 70 bpm duce la o rata a decesului de peste 5% din totalul bolilor cardiovasculare. Tratamentele actuale au scazut mortalitatea si morbiditatea in randul pacientilor cu insuficienta cardiaca cronica. Insa pe langa scaderea frecventei cardiace, mai apar si alte efecte cum ar fi scaderea puterii de contractare a inimii, scaderea nedorita a tensiunii arteriale, oboseala.

Ivabradina (Corlentor) este o molecula unica, descoperita de Laboratoarele Servier ce este capabila sa scada specific numarul batailor inimii. Este un tratament inovator, care este utilizat in prezent la pacientii cu angina pectorala deoarece amelioreaza simptomele si ischemia miocardica. Acesta este primul medicament dintr-o noua clasa care reduce selectiv si specific frecventa cardiaca.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.