Balonase albastre pentru diabet

Balonase albastre pentru diabet
Kudika
15 Noiembrie 2010

Diabetul este o boala cronica provocata de o deficienta mostenita sau dobandita de producere a insulinei in pancreas sau de utilizare insuficienta si ineficienta a insulinei.

Comunicat de presa

Ce este diabetul?

diabet zaharat zi mondialaDiabetul

Diabetul este o boala cronica provocata de o deficienta mostenita sau dobandita de producere a insulinei in pancreas sau de utilizare insuficienta si ineficienta a insulinei.

Insulina este un hormon care regleaza concentratia de zahar din sange. Incapacitatea de a produce suficienta insulina sau de a utiliza adecvat insulina poate provoca hiperglicemie sau niveluri crescute de zahar in sange. In timp, hiperglicemia necontrolata poate duce la tulburari grave la nivelul mai multor organe.

Criteriile de diagnostic ale diabetului stabilite de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sunt urmatoarele:

  • Nivelul de glucoza in plasma „a jeun” (pe nemancate) ≥ mg/dl sau glucoza in plasma la h dupa masa ≥ 00mg/dl.

Exista trei tipuri principale de diabet:
  • Diabetul de tip apare de obicei in adolescenta sau copilarie, dar rar la adulti. Acesta este caracterizat printr-o productie deficitara de insulina in pancreas si necesita administrarea de insulina . Diabetul de tip reprezinta -0% din toate cazurile de diabet de la nivel mondial3.
Simptomele cele mai frecvente sunt excretia excesiva de urina (poliurie), sete (polidipsie), foame constanta, pierdere in greutate, tulburari de vedere si oboseala extrema. Aceste simptome pot aparea brusc .
  • Diabetul de tip Orice persoana la orice varsta poate dezvolta aceasta forma de diabet, insa de obicei apare la varsta mijlocie. Se datoreaza unei deficiente partiale in ceea ce priveste secretia de insulina in pancreas, utilizarea inadecvata a insulinei de catre tesuturile organismului (rezistenta la insulina). Diabetul de tip este adesea asociat cu obezitatea.
Simptomele pot fi similare celor din diabetul de tip , insa sunt adesea mai putin pronuntate. Drept urmare, boala poate fi diagnosticata abia la mai multi ani de la instalare, odata ce complicatiile au inceput deja sa apara .

Pana recent, acest tip de diabet era intalnit doar la adulti, insa acum devine o problema si in randul tinerilor, cu consecinte posibil grave .
o Incidenta cazurilor noi diagnosticate la persoane sub 0 de ani in perioada 2000-2003 a fost de ,3 la 00.000.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri