Setari Cookie-uri

Balonase albastre pentru diabet

Diabetul este o boala cronica provocata de o deficienta mostenita sau dobandita de producere a insulinei in pancreas sau de utilizare insuficienta si ineficienta a insulinei.


Prevenirea si managementul diabetului

Managementul diabetului de tip


Persoanele cu diabet de tip trebuie sa isi injecteze zilnic insulina, in regim „bazal-bolus”. Acesta consta dintr-o doza prandiala (bolus) de insulina cu actiune rapida, imediat inainte sau la scurt timp dupa masa, si o doza de insulina (bazala) cu actiune indelungata, care inlocuieste secretia bazala de insulina, o data sau de doua ori pe zi. Abordarea bazal-bolus imita secretia de insulina fiziologica a persoanelor fara diabet.

O alternativa la acest regim este cea a insulinelor premixate, administrate de doua pana la trei ori zilnic, o abordare mai putin fiziologica (si mai putin eficienta), insa considerata mai simpla, deoarece presupune mai putine injectari zilnice decat regimul bazal-bolus.

Managementul diabetului de tip

Recomandarile cele mai recente ale American Diabetes Association (ADA) si European Association for the Study of Diabetes (EASD) precizeaza ca persoanele cu diabet tip ar trebui sa inceapa cu schimbari ale stilului de viata (alimentatie si exercitiu fizic) si/sau metformina, pentru a trece apoi la terapii non-insulinice si insulina pe masura ce controlul diabetului se deterioreaza.

www.baloanepentrudiabet.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.