Setari Cookie-uri

Cele mai incitante Health News din 2010

2010 a fost un an dinamic in ceea ce priveste progresul medical, printre multele descoperiri sau certificari ale unor idei de studiu numarandu-se si cateva de interes general.

2010 a fost un an dinamic in ceea ce priveste progresul medical, printre multele descoperiri sau certificari ale unor idei de studiu numarandu-se si cateva de interes general.

Va propunem astfel o lista cu cele mai interesante rezultate ale unor studii finalizate in 2010, idei utile pentru sanatatea noastra.

stiri din sanatate Cine vorbeste mult...


S-a demonstrat din nou, desi studii asemanatoare au mai fost facute, ca cei care vorbesc mult traiesc mai mult. Aceasta pentru ca omul este o fiinta sociala iar comunicarea pare sa aiba numai efecte pozitive, ajutand la eliminarea tensiunilor psihice acumulate, ducand la scaderea tensinii arteriale si protejand inima. Astfel, cei care vorbesc mult au mai putine probleme de sanatate, vorbitul ajutand de asemenea si la eliminarea stresului.

Vinul

Vinul – considerat atat aliment, cat si bautura, in functie de cantitatile consumate, poate avea efecte deosebit de bune daca este consumat cu masura. Dar ce inseamna a fi consumat cu masura? Ca regula generala, medicii spun ca 4 pahare pe saptamana reprezinta o doza optima pentru sanatate, iar particularizat, numarul kilogramelor in mililitri/zi (de exemplu daca aveti 55 kg, 55 ml de vin este ratia maxima admisa intr-o zi). Vinul prezinta atat substante antioxidante, cat si anticancerigene, atidepresive, anxiolitice, relaxante, luptand impotriva efectelor stresului.

Cafeaua


Cafeaua a fost considerata mult timp un aliment periculos care confera dependenta. Este adevarat ca aceasta provoaca un usor grad de dependenta, care se explica prin secretia de neutrotransmitatori – substante chimice care actioneaza cu precadere la nivelul sistemului nervos – mai exact serotonine, endorfine, substante care ne binedispun si ne fac sa ne simtim mult mai bine. Organismul devine usor dependent de “starea de bine” data de cafea. Insa cafeaua este foarte buna pentru sanatate daca nu se consuma mai mult de o ceasca pe zi (cafea macinata, nu la plic). Aceasta asigura un bun tonus cerebral si protejeaza inima, avand totodata si efecte anticancerigene.

Ciocolata


Dulciurile care contin multe grasimi (preajituri, creme, frisca) nu sunt indicate unui stil de viata sanatos, insa ciocolata consumata ca atare este sanatoasa. Ciocolata neagra este cea mai sanatoasa, avand un continut foarte ridicat in cacao si NU ingrasa! Cacao prezinta proprietati tonice, creste imunitatea, circulatia cerebrala, imbunatateste functiile creierului, agita, alunga somnolenta si migrenele, este un accelerator pentru miscarile intestinale combatand constipatia, previne bolile de inima, are proprietati anticancerigene si antioxidante. O ciocolata neagra la trei zile asigura o ratie buna pentru sanatate (atentie insa, cacao puteti consuma si din alte alimente).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.