Setari Cookie-uri

Cele mai incitante Health News din 2010

2010 a fost un an dinamic in ceea ce priveste progresul medical, printre multele descoperiri sau certificari ale unor idei de studiu numarandu-se si cateva de interes general.

Atingerile femeii...

Desi suna bizar, specialistii au observat ca atingerea unei femei poate avea efecte foarte puternice asadar s-au hotarat sa le studieze. Potrivit oprah.com, studiile au fost efectuate pe un lot de persoane care aveau de ales intre un pariu riscant si un altul sigur. Peste 90% din persoanele atinse de o femeie au ales pariul riscant, in timp ce pariul sigur a fost ales de restul persoanelor. Se pare ca femeia exercita prin atingere un semn al increderii, probabi, sustin cercetatorii, acesta rezulta din atingerile mamei in copilarie, cand micutul se simtea protejat.

Pozitivismul

In multe situatii au fost realizate studii cu privire la efectele psihicului asupra sanatatii. Inca o data a fost demonstrat ca pozitivismul ajuta in mod neexplicat cu certitudine sanatatea, chiar si in cazul unor boli mai grave, cum sunt cele cronice. Spre exemplu pozitivismul este foarte util pentru un cardiac.

Sexul, sanatatea si inteligenta

Se pare ca pentru un adult viata sexuala este teribil de importanta, insa specialistii sustin ca nu exista un numar clar de contacte sexuale recomandat, ci ritmul sexualitatii depinde de fiecare om in parte. Ideal este sa gaseasca un partener cu un ritm cat mai apropiat de al sau. Unele persoane fac dragoste zilnic sau de mai multe ori pe zi, in timp ce altele simt nevoia doar de cateva ori pe saptamana. In tot cazul, s-a demostrat ca sexul prezinta efecte pozitive asupra sanatatii fizice si psihice, astfel inainte de eforturi intelectuale sau fizice mari (probe sportive, examene) se recomanda sa intretineti contacte sexuale. De asemenea sexul regleaza activitatea sistemului nervos si cea cardiovasculara, elimina tensiunile psihice si creste imunitatea organismului.

Prietenii

Se pare ca oamenii care au prieteni multi traiesc mai mult. Mai exact cei care au activitati sociale traiesc mai mult. Specialistii n-au reusit sa desluseasca mecanismul acestor constatari, dar potrivit datelor statistice cei cu multi prieteni traiesc in medie mai mult decat cei solitari. Insa studiile au fost facute in orase mari, desigur, exista si exceptiile de la regula, cum sunt cei care traiesc in natura spre exemplu sau unele populatii izolate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.