Setari Cookie-uri

5 Ani de la prima recoltare de celule stem

In lunamartie se implinesc 5 ani de la prima recoltare de sangeplacentar in sistemprivat din Romania! Momentul coincide cu aniversarea a 5 ani de la lansareaCord Blood Center, prima banca de celule stem din tarasicea care a realizatrecoltarea. Cu o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, companiaestelider de piatapeacest segment de serviciimedicale, peste45 000 de familii din Romania numarandu-se printreclientiiCord Blood Center.

Comunicat de presa


In luna martie se implinesc 5 ani de la prima recoltare de sange placentar in sistem privat din Romania! Momentul coincide cu aniversarea a 5 ani de la lansarea Cord Blood Center, prima banca de celule stem din tara si cea care a realizat recoltarea. Cu o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, compania este lider de piata pe acest segment de servicii medicale, peste 45 000 de familii din Romania numarandu-se printre clientii Cord Blood Center.


recoltare celule stem Se lanseaza prima carte pentru copii despre celule stem
O serie de evenimente speciale vor fi organizate pe tot parcursul lunii martie, pentru a marca acest moment cheie din viata companiei.

Prima surpriza este lansarea in premiera nationala a cartii “Sem-Celula stem si aventurile sale miraculoase”, prima carte pentru copii despre subiectul celulelor stem. Cartea prezinta intr-un limbaj accesibil calatoria celulei stem din momentul recoltarii ei, la nasterea unui copil si pana la stocarea ei in banca, alaturi de mii de alte celule-prietene. Evenimentul va avea loc pe data de 10 martie, de la ora 17:00, la Clubul Parintilor din cadrul Targului Baby Expo (10-13 martie, Sala Polivalenta).

Tot in perioada Baby Expo,viitorii parinti care semneaza in timpul targului un contract cu Cord Blood Center vor intra intr-o tombola speciala. 5 recoltari gratuite sunt puse in joc pentru cuplurile norocoase, iar extragerile vor avea loc la AFI Palace Cotroceni, in data de 13 martie, la ora 17:00, la standul companiei.

Nu in ultimul rand, toti cei care sunt interesati sa viziteze Laboratorul Cord Blood Center din Bucuresti, pentru a vedea locul in care sunt procesate si depozitate “celulele vietii”, vor putea lua parte la Zilele Portilor Deschise, organizate in perioada 10-12 martie la Bucuresti si in perioada 17-19 martie la Cluj Napoca.

In prezent, Cord Blood Center este prima si singura banca de celule stem din Romania care detine 2 banci pe teritoriul tarii, una la Cluj si cealalta la Bucuresti. Daca in 2006 exista o singura companie de profil, numarul jucatorilor de pepiata celulelor stem a ajuns astazi la 11. Dintre acestia, doar 3 detin banci operationale in Romania, restul depozitand sangele recoltat la bancile din strainatate. Cord Blood Center face parte din grupul slovac cu acelasi nume, prezent in 5 tari europene (Slovacia, Cehia, Ungaria, Romania si Austria).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.