Setari Cookie-uri

5 Ani de la prima recoltare de celule stem

In lunamartie se implinesc 5 ani de la prima recoltare de sangeplacentar in sistemprivat din Romania! Momentul coincide cu aniversarea a 5 ani de la lansareaCord Blood Center, prima banca de celule stem din tarasicea care a realizatrecoltarea. Cu o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, companiaestelider de piatapeacest segment de serviciimedicale, peste45 000 de familii din Romania numarandu-se printreclientiiCord Blood Center.

De 5 ani Cord Blood Center este alaturi de viitorii parinti care doresc sa asigure viata copilului lor, oferindu-le sansa de a pastra in sigurant arezerva de sanatate pe care o reprezinta celulele stem. Cord Blood Center a fost inca de la inceput un deschizator de drumuri, inovatia fiind una dintre valorile de baza ale companiei noastre. Ne bucuram sa sarbatorim 5 ani plini de initiative si idei curajoase. In ceea ce priveste investitiile grupului in Romania, acestea au fost pana acum in valoare de aproximativ 2 milioane de euro” a declarat Tudor Panu, director general Cord Blood Center.

Cord Blood Center este prima banca de celule stem din Romania, lider national si deschizator de drumuri in domeniu: a efectuat la ClujNapoca prima recoltare de celule stem in sistem privat din Romania (martie 2006), a deschis, tot la Cluj Napoca, primul laborator de procesare de sange placentar si prima banca de celule stem din Romania, autorizata pentru a realiza procesarea si depozitarea grefelor de celule stem din sangele placentar (iulie 2008) si a inaugurat, in 2009, prima banca de celule stem din Bucuresti (martie). Cord Blood Center face parte dintr-un grup international puternic, activ in 6 tari europene, cu o experienta de peste 14 ani in procesarea si stocarea de sange placentar si este singura banca de sange placentar din Romania care detine un certificat de calitate ISO 9001.

In 2010, Cord Blood Center a anuntat un alt eveniment in premiera in domeniul family banking-ului de la noi din tara: prima solicitare de eliberare a unei grefe de sange placentar de la o banca de celule stem din Romania, in urma careia viata unui copil va putea fi salvata. La finalul anului, compania a lansat programul "Un CEC in alb pentru copilul tau", prin care oferasuma de 185 000 de Euro clientilor bancii ai caror copii necesita efectuarea unui transplant in strainatate. In 2011, Cord Blood Center a lansat creditul pentru celule stem, in parteneriat cu BancaTransilvania.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.